Langs de mooiste autoroutes van Europa

Een roadtrip, da's op stoppen bij alles wat er te zien is!

Een land of een streek met de auto verkennen, het is aantrekkelijk. Je voelt je vrij en als je de mooiste routes opzoekt is auto rijden als wandelen in de natuur, door bergland, over bergpassen, langs schilderachtige kusten. Je volgt historische routes waarlangs je een keur van bezienswaardigheden ontdekt. Je kan het allemaal beleven met Pharos Reizen. 

Het Schotse antwoord op de Route 66

De North Coast 500, schitterende vergezichten

Wat Route 66 is voor de VS dat is de North Coast 500 voor Europa. De 14-daagse rondreis ‘North Coast 500’ in Schotland is gedurende 500 mijl genieten van de Highlands en de wilde kust, langs grotendeels verlaten wegen. Het is een reis van superlatieven, indrukwekkende uitzichten zoals op de Orkney Eilanden, zo mooi dat je de camera altijd in de hand hebt. Ook Edinburgh ligt op het parcours en Glencoe, bekend uit de Bond-film Skyfall. Je kan de reis beginnen in Zeebrugge, met de ferry naar Newcastle. 

Vuurtorens van BretagneEven wild en aantrekkelijk als Schotland is de kust van Bretagne. De 7 of 10-daagse reis ‘Vuurtorens van Bretagne’ voert langs wilde rotspartijen waarop de golven uiteenspatten, langs vuurtorens, menhirs en eeuwenoude ‘calvaires’. De hotels onderweg hebben een uitstekende keuken en dat mag wel want Bretagne is een culinaire hoogvlieger met fruits de mer en andere lekkere geuren en smaken. 

Margrietroute langs Deense Kro’s

De bekende Margrietroute in Denemarken | (c) bjaglin Lund CC-BY-2.0

Op naar Jutland, Funen en Zeeland, voor een 10-daagse rondreis door het koninklijke Denemarken: de Margrietroute ! Je ontdekt Denemarken in een notendop tijdens een reis langs brede stranden, golvende korenvelden, mooie stadjes, kastelen, of in het spoor van sprookjesschrijver H.C. Andersen. Dit is een reis voor jong en oud, vol exclusieve geheimtips. 

Ierland’s mooisteIerland leent zich uitstekend voor autorondreizen. Aan autoarme en schilderachtige wegen is er geen gebrek. Als je ze allemaal aan mekaar rijgt heb je meteen zo’n ‘mooiste route van Europa’. Zo is ook het parcours van deze 15-daagse tocht, mét highlights onderweg, de Ring of Kerry en de Slea Head Drive op het schiereiland Dingle. Rustpunten zijn uitstekende, charmante hotels en een vakantiewoning. 

Romantische Alpenstrasse

Schloss Neuschwanstein een imposant bouwwerk

De Alpenstrasse loopt door het Duitse Beieren. Het decor is de hoogste bergtoppen van het land met daarin sprookjeskastelen en bergmeren. De 8-daagse rondreis heeft een groot romantiek-gehalte en doet kinderen dromen, zeker bij het Schloss Neuschwanstein, als uit een sprookje gegrepen. Kortom, jong en oud en ook verliefden gaan mee met Pharos naar Beieren. 

Europa’s hoogste bergtoppen

Rustig wandelen en genieten van de natuur

Hou je van de Alpen dan moet de 15-daagse rondreis door Zwitserland, Lichtenstein, Oostenrijk en Italië je ongetwijfeld bekoren. Langs de mooiste bergroutes van Europa zie je alle grote namen van de Alpen, van de Mont-Blanc tot de Matterhorn, van de Stelvio tot de Schwarzhorn en daartussen niets dan grandeur. Camera in de aanslag ? 

De mooiste bergpassen van Italië en Oostenrijk

De Dolomieten, ruw landschap klaar om te ontdekken

Nog meer Alpenpracht biedt de 11- of 12-daagse rondreis Italië en Oostenrijk. De mooiste autoroutes van Zuid-Tirol en van de Dolomieten zijn gebundeld in een veelzijdige ontdekking van kloven, bergpassen, watervallen, almen, berghutten. Alles is top ! Neem er rustig de tijd voor.
Over deze en andere mooiste autoroutes van Pharos Reizen vind je alle informatie www.pharosreizen.com/rondreizen/mooiste-routes

Over Pharos Reizen

Bijzondere autovakanties in Europa, voor zowel koppels als gezinnen, dat is de sterkte van reisorganisator Pharos Reizen en dat alles aan een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, want ook op dat vlak maakt de touroperator een verschil t.o.v. andere aanbieders binnen dit segment. Pharos Reizen bestaat 15 jaar en is een dochterbedrijf van de gerenommeerde Nederlandse ANWB. Vanwege de groeiende interesse vanuit België is Pharos Reizen sinds 2014 ook actief op de Belgische markt. Avontuurlijke rondreizen, maar ook fietsvakanties, boekenhelden-rondreizen, vakantieduetten, citytrips op kindermaat en nog veel meer out of the box reizen. En dat in heel Europa.

De reizen van Pharos Reizen zijn te boeken via www.pharosreizen.com, via het callcenter 03-2174400 (B) of een Belgisch Selectair reisagentschap. De brochures (rondreizen gezinnen, rondreizen koppels, fietsvakanties) zijn verkrijgbaar via www.pharosreizen.com/brochure


Wat denk jij ervan?