Agde, zonovergoten stad, strand en haven

Zicht op La Cité d'Agde, gezelligheid troef

Agde, een zonovergoten stad in de Languedoc biedt alles wat je zoekt op je vakantie. Een gezellig stadje, met restaurantjes langs het water, een leuk haventje met winkeltjes, en mooie stranden. Wat wil een mens nog meer?


Agde, zuiders stadje

Agde zelf is een rustig stadje, 's morgens lijkt de stad wel te slapen, maar na de hitte van de namiddag, komt er leven in de brouwerij. De winkeltjes en restaurantjes gaan open, de mensen komen op straat. Neem een boek mee, en neem plaats op een bankje onder de platanen bij de fonteinen, en kijk hoe de stad in beweging komt.

Agde, schitterend stadje, met huizen langs het water
Wanneer je rondloopt in Agde, dan zal het ongetwijfeld opvallen dat verschillende gebouwen gebouwd zijn met een speciale zwartkleurige steen. Deze steen die bestaat uit vulkanisch gesteende, werd gebruikt als natuurlijk bouwmateriaal. Dankzij de dichte ligging met de zee groeide Agde al snel uit tot een bloeiend handelscentrum. Dankzij de zwarte lavasteen, de kleurrijke huizen en de bloeiende handel werd Agde al snel de "zwarte parel" genoemd.

De Cathédrale Saint-Etienne in typische zwarte steen
Doorheen de historische binnenstad van Agde kan je een wandeling maken met audiogids. Bekijk de wandelroute door de binnenstad van Agde

Le Cap d'Agde, gezellige jachthaven

Wil je even wandelen langsheen het water, snuisteren in de leuke winkeltjes of een lekkere cocktail drinken? Dan kan je zeker terecht in Le Cap d' Agde, waar je een mooi haventje kan bezoeken. Hier kan je ook met de waterbus naar andere delen van Agde varen.

Rustig rondwandelen langs de kade in Le Cap d' Agde
Lees meer over Agde


Wat denk jij ervan?