Bedevaart naar Lourdes

Basiliek in Lourdes, bovenop de Mariagrot
Vandaag lijkt het misschien een raar idee, maar een bedevaart naar Lourdes is toch iets dat je ooit moet gedaan hebben. Al is het maar om de prachtig ligging van Lourdes, schitterend gelegen aan de Pyreneeën en zeer goed bereikbaar met de trein, auto en het vliegtuig. Lourdes is bekend omwille van de Mariagrot, waar dan later een schitterende basiliek op gebouwd werd. Vandaag wordt Lourdes nog steeds druk bezocht door jong en oud.

Wat is er te zien in Lourdes?

Lourdes zelf is natuurlijk bekend door de Mariagrot en de basiliek. Deze toeristische trekpleisters zijn de bekendste bezienswaardigheden van Lourdes. Zeker het interieur en de prachtige versieringen van de basiliek zijn de moeite om te bekijken.

Prachtige architectuur van de koepel van de basiliek

Erg mooie versieringen en verlichting
Vooral liefhebbers van architectuur en kunst kunnen zeker rondkijken en genieten van het immense bouwwerk. Oorspronkelijk stond er slechts een kleine kerk, die telkens verbouwd werd. Er staan nu immers eigenlijk 3 kerken die tot één groot geheel werden verbouwd.

De basiliek van Lourdes, met onderaan de Mariagrot

Mariagrot bezoeken

Aan de zijkant van de basiliek van Lourdes bevindt zich de Mariagrot, hier verscheen Maria in 1858 voor Bernadette Soubirous later werd deze plaats een belangrijke ontmoetingsplaats pelgrims die naar Lourdes kwamen voor een bedevaart. Vandaag nog kan je alle dagen terecht bij de Mariagrot voor de vieringen, een kaarsje te branden of gewoon om een kijkje je nemen.

Iedereen is welkom aan de Mariagrot

Bezoek aan de stad Lourdes

Lourdes zelf, met zijn drukke winkelstraatjes is zeker iets wat je moet gezien hebben. In elke winkel kan je traditionele en opmerkelijke geschenkjes, souvenirs of relikwieën aanschaffen. Het geeft een erg aparte indruk, maar het is zeker de moeite om eens door de straatjes te lopen.

Winkelstraat in Lourdes, prachtige gebouwen met winkeltjes.
Statige gebouwen zijn gebouwd langsheen de kleine winkelstraatjes. Een apart zicht om te zien, de straten zijn piekfijn in orde en perfect toegankelijk voor minder mobielen.

Sightseeing in de Pyreneeën 

Deze toeristische bedrijven specialiseerden zich in sightseeing in de Pyreneeën, waarbij je met de bus of met een treintje in de streek kan gaan genieten van de mooiste uitzichten. Je bezoekt bergmeren, maar je kan ook een bezoek brengen aan de Pic du Midi, op een boogscheut gelegen van Lourdes. Ook kan je genieten van de vele welnesss faciliteiten in de streek. Zo zijn er zwembaden, jacuzzi en massage dit allemaal met het oog op de minder mobiele toerist.

Naar Lourdes ook als je ziek bent

Voor wie slecht te been is of ziek is, en toch op reis wil gaan, is een reis naar Lourdes perfect. De accommodatie in Lourdes is afgestemd op mensen met een verminderde mobiliteit. Er zijn diensten in de stad die volop inspelen om mensen die minder goed te been zijn een mooie vakantie te bezorgen. Ook organiseert CM bedevaarten naar Lourdes En dus niet alleen een bedevaart. Met een rolstoel ben je in de volledige omgeving welkom!

In Lourdes is echt alles bereikbaar vanuit je rolstoel
Personen met een rolstoel staan op reis vaak in de kou, maar een reis geschikt voor rolstoelgebruikers is moeilijk te organiseren. Op dat vlak heeft Lourdes alles te bieden. Ter plaatse kan je een rolstoel huren, maar ook zijn er mensen beschikbaar die je meenemen indien nodig, want Lourdes is niet overal even vlak. Zo kan iedereen, mobiel of minder mobiel toch genieten van een aangename reis.

Een mooi overzicht van de bezienswaardigheden in Lourdes kan je vinden bij France Voyages.


Wat denk jij ervan?

  1. Geïnteresseerden die bij CZ (en Agis) verzekerd zijn, komen ook in 2012 nog steeds in aanmerking voor een aanzienlijke korting op de
    reissom. Maar daarnaast is het ook voor alle andere belangstellenden mogelijk om met NLZ naar Lourdes te reizen.

    BeantwoordenVerwijderen