Cirque de Navacelles, prachtig om te zien

Cirque de Navacelles, grootste keteldal van Europa
Op de grens tussen de Gard en de Hérault, twee departementen van de Languedoc-Roussillon ligt een prachtig staaltje natuur. Het Cirque de Navacelles. Een prachtig uitzicht over het dal maken de autorit langs verlaten Franse wegen zeker de moeite!

Cirque de Navacelles, prachtig keteldal

Een keteldal is een dal gevormd door een valei in de vorm van een halve cirkel. Het Cirque de Navacelles is gevormd door een kleine rivier de Vis, die langzaam dit prachtige kunstwerk uitholde uit de rotsen.ooit stroomde het riviertje in een grote bocht rondheen de centrale rots die gespaard bleef van erosie, tot de rivier de bocht uiteindelijk zover uitholde dat ze gewoon rechtdoor stroomde. 

Prachtig uitzicht, gevaarlijke weg

Om van het prachtige uitzicht over dal te genieten is de gemakkelijkste oplossing om te stoppen bij het "Maison du Grand Site du Cirque de Navacelles" daar is er voldoende parkeerplaats ter beschikking, en kan je vanop het terras genieten over het mooie uitzicht. Je kan ook even verder met de auto tot beneden rijden in het dal zelf.

Fenomenaal uitzicht over de omgeving, de steile weg naar beneden
De weg naar beneden verloopt langs een erg steile weg, waar ook behoorlijk wat toeristisch verkeer is, maar ook soms lokaal vrachtvervoer. Deze weg is vrij smal, maar heeft wel in elke bocht een ruime strook om wat uit te wijken. Je doet er goed aan om het naderend verkeer reeds van ver in het oog te houden, zodat je tijdig kan uitwijken.


Cirque de Navacelles bezoeken

Een waardevolle tip is om het Cirque de Navacelles niet overdag te bezoeken, dan wordt alles te druk om rustig te kunnen genieten van het uitzicht. Maak 's avonds een uitstap, de zon schijnt mooi door het dal, en afgezien van een enkele toevallige toerist kan je er rustig genieten van het weidse uitzicht. Een prachtig natuurfenomeen, en zeker de moeite waard om te bezoeken.


Wat denk jij ervan?