Door Europa met de trein

De ICE hogesnelheidstrein van Deutsche Bahn brengt je in geen tijd naar Duitsland

Reizen met de trein is een goede keuze om Europa te bezoeken. Het aanbod van NMBS internationaal telt meer dan 1000 bestemmingen. Koop je tickets voor Thalys, Eurostar, TGV, ICE en andere internationale treinen online. Om de volgende tien redenen kies je voor de trein en voor reizen zonder zorgen. 

1. Voordelig

Reizen met de trein is minder duur dan je denkt. Als je daarenboven vroeg reserveert, kan je ook een pak geld besparen.

2. Direct in hartje centrum

Treinstations liggen in het centrum van de stad. Als je uit de trein stapt, kan je meteen de stad bezoeken of je logies opzoeken. Geen sprake van een vermoeiende transfer vanaf de luchthaven of van parkeerproblemen.

3. Geen bagagelimiet

Je kan onbeperkt bagage meenemen. Die geraak je ook gemakkelijk kwijt, want op de treinen zijn er ruime stockeerplaatsen.

4. Milieuvriendelijk

Op wandelen en fietsen na is de trein het meest duurzame transportmiddel. De CO2 uitstoot is de helft van die van het vliegtuig.

5. Genieten van het land

Een reis met de trein is als een wandeling door de natuur. Het landschap glijdt rustig aan je voorbij. Genieten, ontspannen, bewonderen, voor elke reiziger, ook voor de ouders die anders moeten opletten achter het stuur van de auto.

6. Flexibiliteit

Het netwerk van spoorlijnen in Europa is gigantisch en elke dag zijn er meerdere verbindingen naar honderden bestemmingen. Je kan dus vertrekken op het moment dat jou het beste past.

7. Toppers en minder bekende bestemmingen

Zowat alle grote namen uit het Europese toerisme zijn met de trein bereikbaar, van de Middellandse Zee tot de Costa Brava, van Berlijn tot Londen, van Bordeaux tot Genève. Ook minder bekend klinkende reisbestemmingen zijn vlot bereikbaar met de trein. Denk aan de Zwitserse Alpen of steden in Midden-Engeland en Schotland.

8. Spaarzaam reizen

Neem gerust je picknick mee voor onderweg. En wil je dan toch een snack of een lichte maaltijd kopen, dan kan dat in het barrijtuig. Op de internationale hogesnelheidstreinen vind je zelfs een uitgebreid menu.

9. Comfort

Het grote verschil met zitjes in het vliegtuig is dat treinzetels minder krap zijn. Er is dus meer comfort. Een extra pluspunt: je kan je benen strekken zolang je maar wil, misschien voor een wandelingetje tot in de bar.

10. Altijd verbonden

Je smartphone of camera opladen, naar een film kijken…het kan aan boord van de trein. Steeds meer treinmaatschappijen installeren wifi. 


Wat denk jij ervan?