Europa blijft topbestemming vliegvakantiesIn het segment van de vliegvakanties 2017 blijven de Europese bestemming een grote troef met Griekenland als grootste stijger. De eerste maanden van het jaar zijn duidelijk afgetekend: tot eind maart zitten de Canarische Eilanden nagenoeg eivol. Voor wie nog naar pakweg Tenerife of Gran Canaria wil afreizen is het vijf voor twaalf. Ook Kaapverdië en de exotische bestemmingen (Dominicaanse Republiek, Cuba en Mexico) zijn zeer gegeerd en het aantal beschikbare hotels slinkt wekelijks. De badplaatsen aan de Egyptische Rode Zee hebben nog beschikbaarheid en zijn bovendien zeer prijsgunstig.Paasvakantie


Vanaf de paasvakantie begint het zomerseizoen dat sinds november boekbaar is. Nu al zijn een aantal tendensen duidelijk: de Belgische vakantieganger heeft nog nooit zo vroeg geboekt. Topmaand januari geeft steeds meer prijs aan november en december, veruit de 2 maanden met de grootste prijsvoordelen.

De Europese bestemmingen zijn andermaal in zeer goede doen: Spanje zet zijn opmars van 2016 verder maar vooral Griekenland is aan een zeer sterke remonte begonnen na een paar moeilijke jaren.

Turkije kruipt voorzichtig uit het dal. Egypte heeft zijn aantal boekingen al verdubbeld t.o.v. vorig jaar.

Net als andere touroperators pakt TUI ook dit jaar uit met een reeks vroegboekacties. Deze zijn geldig t.e.m. 10/1/17:

  • - gratis omruilen naar een andere bestemming
  • - gratis transfert heen/terug naar de luchthaven
  • - gratis bagage op de vlucht
  • - gratis TUI prijsgarantie


Vroegboekvoordeel

"We merken dat de klant duidelijk deze vroegboekvoordelen niet wil missen en noteren een stevige plus in de verkoop t.o.v. begin januari 2016, zeker op de vertrouwen inboezemende Europese bestemmingen", zegt woordvoerder Piet Demeyere van TUI Belgium. "Een goede zaak want, net als vorige zomer, dreigen de Spaanse hotels veel vroeger uitverkocht te zijn dan normaal. Het favoriete vakantieland voor de Belgen versterkt zijn verkoopcijfers nog en behoudt zijn marktaandeel, ondanks de gestegen hotelprijzen."

Griekenland heeft een aantal moeilijke seizoenen achter de rug door de Griekse problemen rond de monetaire unie en de vluchtelingenstroom op enkele eilanden.

Demeyere: "Nu de negatieve berichtgeving tot het verleden behoort, zit het land toeristisch weer helemaal in de lift. De populariteit van zowat elke Griekse bestemming schiet omhoog, met Rhodos en Kos als absolute koplopers. Daardoor verwachten wij volgende zomer ook op Griekenland nauwelijks last minute aanbod."

Ook Bulgarije, dat vorig jaar al boomde door het wegvallen van Tunesië, scoort weer uitstekend als meest prijsgunstige Europees land voor zonvakanties.

De boekingen op Turkije gaan opnieuw voorzichtig in stijgende lijn na het dal van de zomer 2016. Egypte stijgt zelfs in versneld tempo. Beide landen kennen een ongunstige geopolitieke situatie in hun grote steden, terwijl het in de badsteden rustig blijft. Strandvakanties worden weer opgepikt omwille van de uitstekende verhouding kwaliteit/prijs van de hotels.
Wat denk jij ervan?