Foix, de mooiste plekjes van de Midi-Pyrénées

Burcht van Foix torent uit boven de stad
Frankrijk heeft veel te bieden, sommige bezienswaardigheden zijn bekender dan andere. Één van die goed verborgen plekjes is Foix. Dit stadje in het hart van de Midi-Pyrénées wordt gedomineerd door het eeuwenoude gravenkasteel op de heuvel in het midden van de stad.


Foix, onbekend is onbemind

De meeste mensen gaan enkel op vakantie naar plaatsen waar ze reeds over gehoord hebben, maar toch loont het de moeite om een afslag te nemen richting het onbekende. Foix beloont de bezoekers met een leuke gezellige stad, met kleurrijke gebouwen en mooie pleintjes.

Kleine rustige straatjes, met mooie gebouwen

Als je tegen iemand zou zeggen dat je naar Foix geweest bent tijdens je vakantie, dan zul je ongetwijfeld blikken krijgen van mensen die totaal niet weten waar dit ligt. Toch is het een erg gezellige stad in de Pyreneeën, die heel wat te bieden heeft voor iedereen! Laat je aangenaam verrassen.

Muziekfestival tijdens zomermaanden

Elk jaar in juli en augustus is Foix een stad vol leven. Dan vindt het jaarlijkse muziekfestival plaats en het historische spektakel met de burcht als achtergrond.

De burcht van Foix torent uit boven de stad

In de kleine straatjes van Foix kan je de sfeer opsnuiven van een oud graafschap. De typische vakwerkhuizen staan nog steeds overeind langs straatjes met kleine pleintjes omhuld met platanen. Enkele kleine pleintjes omhuld met platanen en gezellige cafeetjes leiden de weg naar de burcht. Vanop de grote toren van de burcht heb je een geweldig uitzicht over de streek.

Foix is centraal gelegen in de Ariége, en van daaruit kan je veel bezienswaardigheden bezoeken in de streek. Zoals Montségur, de ondergrondse rivier van Labouichegrot van Niaux of het park van de prehistorie.

Lees meer over Foix

Grotere kaart weergeven


Wat denk jij ervan?