Goedkoop met de Thalys trein naar Parijs!

Parijs, een schitterende stad, perfect te bereiken met de trein | CC0

Wil je goedkoop met de Thalys naar Parijs? Moet je de treintickets op voorhand boeken, of kan je wachten tot de laatste moment en dan een goedkope last minute boeken? Het kan steeds aan bodemprijzen, maar wij geven je alvast enkele hints. Hou dan rekening met de volgende tips!

Met de trein naar Parijs vanaf €29

Dé tool om te kijken wanneer de treintickets naar Parijs het goedkoopste zijn is om je treinticket naar Parijs rechtstreeks te boeken via de Franse spoorwegen. Daar kan je per dag en per trein de laagste tarieven vinden. Wie eerst komt heeft eerst de keuze! Bekijk de kalender, en doe er je voordeel mee!

Vind de goedkoopste treintickets naar Parijs met deze kalender

Opletten met "vanaf" prijzen

Je kan mits een beetje zoekwerk zeker erg goedkope treintickets vinden, maar je moet dan wel bereid zijn om zelf ook wat flexibel te zijn. Als je het niet erg vindt om s'morgens heel vroeg aan te komen of 's avonds vrij laat, dan kan je zeker gaan voor de allergoedkoopste tickets. Heb je liever wat meer tijd tijdens de dag, dan kan je ook tickets vinden die iets duurder zijn, maar met een betere rei

Met de trein naar Parijs

De gemakkelijkste manier om naar Parijs te reizen is ongetwijfeld met de trein. Het gemak en comfort van de trein zorgen ervoor dat je echt kan genieten van je citytrip. Geen moeite om je auto achter te laten in Parijs, en geen vervelende file's. Er vertrekken tijdens weekdagen maar liefst 24 Thalys treinen per dag naar Parijs, ofwel elk half uur vertrekt er een trein. De Thalys verbinding tussen Brussel en Parijs brengt je in amper 1u en 22minuten ter plaatse! De Thalys tickets zijn te verkrijgen in elk groot Belgisch station, of online via de website.

De Thalys brengt je van Brussel naar Parijs

Wil je vertrekken in een station dichtbij, kies dan voor de EBS optie, zo kan je vertrekken vanuit elk Belgisch station. Voor een toeslag van 6.50€ per ticket is je Thalys ticket ook geldig op alle gewone treinen. Zo heb je de auto totaal niet nodig.

Met de trein rechstreeks naar Parijs

Aankomst van de Thalys in Paris Gare du Nord, in hartje Parijs
De Thalys vertrekt 24 keer per dag vanuit Brussel-Zuid, en brengt je 1u 22min later in het hart van Parijs. Je komt aan in Gare du Nord, dit station ligt ten noorden van Parijs, en op wandelafstand van het stadscentrum. Handig is als je hiermee rekening kan houden tijdens het boeken van je verblijf, zodat je hotel ook dicht bij het station ligt.

Tips voor een goedkoop treinticket

Wil je een voordelig treinticket naar Parijs, hou dan zeker rekening met de volgende tips!

 • Reserveer je heen en terugrit op een dinsdag, woensdag of donderdag. Deze tickets zijn minder populair, en dus goedkoper
 • Kijk naar late én vroege vertrekuren, deze treinen zijn minder druk bezet, en de tickets zijn goedkoper!
 • Reserveer zo vroeg mogelijk, dit kan reeds 3 maand op voorhand! De goedkoopste tickets zijn voor de eerste reservaties
 • Er zijn dagelijks meerdere Thalys treinen naar Parijs, het loont de moeite om op een vroeger of later tijdstip te vertrekken. 
Je zal zien dat er dan wel nog goedkope tickets beschikbaar zijn. Het loont ook zeker de moeite om 3 maand op voorhand op zoek te gaan naar je treintickets. Dat is de beste manier om de goedkoopste tickets te vinden!

Je kan een overzicht bekijken elk trein ticket naar Parijs, tegen de goedkoopste prijs. Zo zie je dat iemand die vroeger boekt de goedkoopste tickets heeft. Met een beetje geluk kan je reeds voor 25€ per persoon met de trein naar Parijs.

Eenvoudig met de trein

De snelste en eenvoudigste manier om naar Parijs te gaan is met de trein. Je kan vanuit Brussel met twee spoorwegmaatschappijen naar Parijs, De TGV of de Thalys. Deze laatste passeert een paar keer per dag in elk groot Belgisch treinstation. Je kan vanuit elk groot (Belgisch) station een treinticket kopen naar Parijs, en daar rechstreeks op de Thalys stappen.


Woon je in Nederland, dan kan je de Thalys nemen in Amsterdam, Rotterdam en Schiphol. Vandaar gaat de trein eerst richting Brussel en vervolgens rechstreeks naar Parijs. Elke trein afkomstig van België of Nederland stopt in de Gare du Nord, dit station is erg goed gelegen, en vanhieruit is het slechts 10 minuten wandelen van het centrum.

Luxe en Comfort

Er zijn 2 comfortniveau's aan boord van de Thalys

 • Comfort 1: Hier kan je gebruik maken van gratis Wifi, maar je krijgt ook een lekkere maaltijd aangeboden. Op de trein in de voormiddag krijgt u een lekker ontbijt, op de trein in de namiddag lekkere broodjes en taart, en op de trein 's avonds een lekker avondmaal. Bekijk het menu op de trein 
 • Comfort 2: Hier kan u rekenen op Wifi in de trein, en de mogelijk om een lekker drankje te drinken in de bar.

Maak gebruik van kortingsacties!

Wat je wel kan doen is gebruik maken van de promoties. Per trein worden er een aantal tickets verkocht aan promotieprijzen, de overige treintickets worden verkocht aan de normale prijzen. Vaak zij er ook speciale promoties, met extra kortingen.

Wat denk jij ervan?

 1. met de trein naar parijs goedkoop??? ik vind 75 euro voor een dagje weg (heen en terug 1!! persoon) helemaal niet goedkoop.. dan ben je zeker 250euro kwijt, zonder kerstshoppen ofzo..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 75€!! Je kan zeker goedkopere tickets vinden, maar je moet dan wel even zoeken in het systeem. Puzzel een uurtje met dagen en vertrektijden, en ik garandeer je dat je goedkoper kan af zijn!! Ik weet het, het kost wat moeite, maar het loont zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedkoop Parijs bezoeken doe je vrij goedkoop met de Thalys tickets http://www.thalys.com/be/nl/vrijetijdsreizigers-en-aanbiedingen/permanente-aanbiedingen/best-deals-thalys?nocache=1270582599 je kan ze kopen vanaf €40 heen en terug. Dan kan je al eens een citytripje doen naar Parijs, want de andere tips die hier gegeven worden vallen soms duur uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je echt goedkoop naar Parijs wil gaan, dan reis je echt wel met da auto hoor! Al die "goedkope" tickets met de Thalys naar Parijs, probeer ze maar eens te vinden! Ik heb er nog nooit zo goedkoop naar Parijs gevonden als ze beweren! Mijn raad is om met de auto te gaan als je het echt goedkoop wil...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zou beter eens op de site van de NMBS kijken, daar kan je nu reeds vanaf €25 per persoon naar Parijs.. Denk niet dat je veel goedkoper af bent als je met de auto gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedkoop Parijs bezoeken kan je echt wel doen met de Thalys! Heb mijn ticketjes gevonden voor €25!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu is het de moment om naar Parijs te gaan, maar ik heb die goedkope parijs tickets toch nog niet kunnen vinden... Als je ze weet zijn geef maar een seintje, dan boek ik ze rechtstreeks via de NMBS

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben net geboekt op de site van de NMBS, en ik moet zeggen, je moet een tijdje op voorhand je treintickets boeken. Als je nu gaat boeken voor binnen een week naar Parijs te gaan zal dit niet lukken. De goedkope Parijs tickets met de TGV of de Thalys zal je enkel vinden als je op voorhand boekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je een beetje goedkoper naar Parijs wil gaan, bij de NMBS is er dacht ik een promotie, http://www.b-europe.com/Reizen/ en je kan vanaf €25 met de Thalys naar Parijs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, inderdaad! De goedkoopste tickets naar Parijs kan je rechtstreeks boeken via de link in het artikel, de goedkoopste tickets zitten reeds in het systeem van de NMBS, en dit is vanaf €25!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij zijn naar Parijs geweest dankzij een goede tip hier op de site. We hebben de tickets geboekt rechtstreeks bij de NMBS, en deze vielen goed mee qua prijs. De echt goedkoopste tickets naar Parijs waren wel al uitverkocht, omdat we last-minute geboekt hebben, maar al bij al vielen de kosten voor onze citytrip heel goed mee! Je moet zeker met de trein naar Parijs gaan, het is goedkoop, en je moet niet zoeken om je auto achter te laten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die tickets van de NMBS om met de Thalys naar Parijs te rijden kan ik wel vinden voor €25, maar dit is slechts steeds de laatste trein van de dag. Het zijn wel de goedkoopste tickets dan natuurlijk. Ik koop liever een treinticket naar Parijs dat wat duurder is, maar zodat ik dan de eerste trein van de dag heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het loont zeker de moeite om de verschillende vertrektijden per Thalys per dag eens goed te bekijken. De prijsverschillen zijn soms enorm, dus voor Thalys tickets loont het de moeite om een trein te kiezen met een iets latere vertrektijd. Je kan er dan een extra overnachting Parijs mee betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb eens rondgekeken naar de Thalys promoties, maar je moet verdorie snel zijn! In elk geval rijden wij nu met 4 personen voor €60 heen en terug naar Parijs! Goedkoper kan echt niet zou ik denken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Inderdaad, je moet echt snel zijn, want de goedkoopste tickets zijn snel weg. Per Thalys trein zijn er slechts een beperkt aantal goedkope tickets beschikbaar. In elk geval is het wel zo dat er voor Parijs meestal nog genoeg plaatsen beschikbaar zijn in de goedkope klasse.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoe is dat mogelijk?!
  Ik zoek over in alle hoeken en gaten en vind prijzen van 60 euro... HEEN en dus niet terug ( 130 euro ) heen en terug??

  Zou iemand me dit kunnen uitleggen ik kom er maar niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als je goedkope tickets met de trein wil, dan moet je eens kijken om te proberen spelen met de vertrekuren, wanneer je een uur vroeger vertrekt naar Parijs, of een uur later vertrekt naar Brussel, dan kan dit al soms tot de helft van je ticketprijs schelen. Zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Inderdaad het is een pak goedkoper om op een dinsdagmorgen te vertrekken en op donderdag terug te kopen dan naar Parijs te vertrekken op een maandag, en de zaterdag terug te komen. De goedkoopste tickets kan je vinden vroeg 's morgends!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je kan zeker en vast goedkoop naar Parijs, ik snap niet waarom iedereen klaagt. Doe een beetje moeite om te zoeken, en je zal zien dat het wel lukt. Natuurlijk op voorhand boeken, en verder kijken dan enkele dagen loont zeker en vast!

  BeantwoordenVerwijderen