Goedkoop met de trein naar zee (50% korting!)


In de zomerperiode kan je met de auto naar de zee rijden, maar je staat gegarandeerd in de file. Om naar de zee te gaan biedt de trein een goedkoop alternatief. Als je dan ook je tickets via internet koopt hoef je zelfs niet aan te schuiven aan het loket, en heb je steeds de goedkoopste tickets naar zee. Wat ook mooi meegenomen is, deze weekendbiljetten zijn geldig van vrijdagavond (19u) tot zondagavond!

Met de trein naar zee

Dagelijks biedt de NMBS of zelfs de SNCF een groot aantal treinen naar de zee. Je kan met de trein naar Blankenberge, Oostende, De Panne, Knokke, Heist,... De NMBS legt zelfs speciale treinen in naar Blankenberge tijdens de zomermaanden om ervoor te zorgen dat je sneller naar zee kan reizen dan normaal. Voor kuststeden zonder station kan je je reis altijd verderzetten met de kusttram.

De Belgische Kust

Ik zou het zeker niet aanraden om nog met de auto naar de zee te gaan, want je kan toch geen parkeerplaats vinden. Wanneer je dan uiteindelijk toch een plaatsje hebt moet je ook nog parking betalen, ook in het weekend!

Het oude station van Blankenberge, spijtig genoeg gesloopt

De helft goedkoper in het weekend

Met de trein ben je op je gemak, je stapt op, en je stapt af op je bestemming. Eigenlijk is het helemaal niet duur, je moet enkel een beetje slim zijn. Vraag niet in het station of aan de automaat "een treinticket naar Blankenberge", vraag steeds of er een weekendbiljet of (tijdens de zomermaanden) een B-dagtrip bestaat. Soms tijdens de vakantieperiodes heeft NMBS speciale promoties, waardoor deze tickets goedkoper zijn dan anders.

Een dagje genieten aan de zee

Vaak bestaan er seizoensgebonden promotietickets naar de kust, maar je moet hier aan het loket en zeker online duidelijk naar zoeken, de automaten en de website stellen deze formules niet automatisch voor.  In de stations bieden de bediendes aan het loket het spontaan aan om een weekendbiljet te nemen. 

6 stations aan de kust

Je kan met de trein naar elk groot station aan de kust, De Panne, Koksijde, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist, in combinatie met de kusttram kan je de volledige kust bezoeken.

Korting met het Weekendbiljet

Geniet van een weekendje aan zee met  het Weekendbiljet, waarmee je goedkoop naar de kust kan met de trein. Met het weekendbiljet kan (enkel tijdens het weekend) reizen met 50% korting naar alle bestemmingen én bovendien hoef je niet dezelfde dag terug te keren! Perfect voor een weekendje aan zee!

Koop online je Weekendbiljet naar zee!

Fietsen aan zee, neem je fiets mee op de trein!

Wil je graag de kust verkennen met de fiets, dan biedt de NMBS ook de formule "fietsbiljet" aan, voor 4€ per enkele reis kan je je fiets meenemen op de trein. Zo kan je ook genieten van je fietstocht aan de Belgische kust, en kan je met je eigen fiets mee op de trein.

Trein naar zee, je fiets kan mee!


Wat denk jij ervan?

 1. Volgende de website van de NMBS bestaat de formule 'een dagje aan zee' niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De website geeft me geen gepast antwoord

   Verwijderen
  2. Vraag een ticket + uurregeling van Leuven naar zee: niets anders dan niet gevraagde antwoorden...!!! Nooit éénzelfde werkwijze om een ticket te bestellen...!?!? "Ticket binnen 2 minuten" staat er, maar ik ben al meer dan 22 minuten bezig en NOG ALTIJD NIETS !!!

   Verwijderen
 2. Inderdaad, een treinticket naar zee is vervangen door een speciaal biljet, het Summerticket.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoveel kost een treinticket naar zee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wil je met de trein naar zee, dan is de kostprijs van je ticket afhankelijk van je vertrekstation.

   Verwijderen
 4. Van Genk naar Oostende 44 euro voor heen en terug.Dit vind ik toch wel duur.Als je dan met 4 personen gaat kan je toch beter de auto nemen en de kosten verdelen .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad Guido, dat vind ik ook duur. Spijtig in tijden waarop ze het openbaar vervoer zouden moeten promoten in plaats van de auto alsnog aan te moedigen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anno 2018 reis ik met de wagen (met slechts 2 personen!) 3x naar de kust en terug voor de prijs van de treintickets. Ondanks files is de wagen zelfs sneller per traject. Sorry, maar dan is openbaar vervoer economisch toch echt niet verantwoord...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan je met 1 ticket meerbepaald heen en terug gaan

  BeantwoordenVerwijderen