Goedkoop overwinteren in Spanje

Tijdens de winter verhuizen naar Spanje?

Overwinteren in Spanje is voor velen een droom. Je kan om te overwinteren verschillende opties bekijken. Zeker  in Spanje is er keuze genoeg, een aangenaam klimaat, er is steeds wat te zien, en een mooie natuur. Je kan best kiezen uit 4 doordachte strategieën om daar te overwinteren. Zet alles op een rijtje, en je kan heel wat geld besparen!


Is in het buitenland overwinteren goedkoop?

Overwinteren is nooit goedkoop, maar waarom is het toch aan te raden het wel eens te proberen? Je zal zien dat wanneer je een volledig winterseizoen in Spanje verblijft je wel wat moet betalen, maar een volledige winter je huis verwarmen kost vandaag evenveel als een volledige winter in het zonnetje gaan leven! Daarom is overwinteren zo populair! De energiekost die je uitspaart door in het buitenland te gaan wonen tijdens de winter hoef je niet te betalen! Dus als je dit bekijkt is overwinteren in Spanje of Portugal wel steeds voordeliger dan het lijkt!


Keuze genoeg aan vakantiewoningen!

Goedkoop overwinteren in Spanje is zeker mogelijk. De oplossingen hiervoor zijn vooral afhankelijk van je eigen budget. Bekijk steeds het volledige kostenplaatje, en vergeet zeker ook niet dat iedereen andere behoeften heeft. De ene wil graag kunnen zwemmen, de andere wil rustig genieten van de natuur, en nog iemand anders reist graag rond. 


Verschillende mogelijke opties

Om te overwinteren in het mooie weer zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je budget:
  • Een vakantieverblijf huren
  • Een vakantieverblijf kopen
  • Overwinteren op hotel
  • Overwinteren op de camping
  • Overwinteren met een mobilhome

Overwinteren in Spanje op een camping? Het is mogelijk maar...

Overwinteren op de camping

Wanneer je wil overwinteren in Spanje is het aan te raden om niet voor de camping optie te kiezen. Je moet dan dikwijls zelf een tent meenemen of een caravan, en niet alle campings zijn het hele jaar door open. Wil je overwinteren op een camping, dan is dit wel mogelijk, maar enkel in de campings die in het uiterste zuiden van Spanje gelegen zijn. Bij Granada, Cadis, Gibraltar,... Hier is de temperatuur in de winter veel gematigder dan in het noorden, waar het in de winter, best koud kan zijn. Voorzie je dus eerder op een degelijke mobilhome of caravan met wat verwarming.

Slechts enkele campings zijn open in het Zuiden van Spanje

Appartement of huis huren


Vastgoed kan je zeker in Spanje voor langere periodes huren. In de winter wanneer het ideaal is om daar te gaan overwinteren staat er veel vastgoed leeg, zoals vakantiehuizen, maar ook gewone huizen en appartementen. In Spanje is er nog steeds sprake van een vastgoedcrisis, en is een huurder voor een huis tijdens de winter een mooie meevaller. Speel deze troef dan ook zeer goed uit. Als je dit doet, dan vallen de huurprijzen heel goed mee.

Vakantievilla's staan leeg in de winter, doe er je voordeel mee!

Veel mensen met een buitenverblijf zetten dit tijdens de wintermaanden te huur om mensen te laten overwinteren, zo kunnen zij ook een stuk terugverdienen van de onderhoudskost en de verwarming.

Tijdens het hoogseizoen worden de grote inkomsten gehaald, en deze mensen verhuren liever aan iemand voor een langere periode tijdens de wintermaanden. Je kan daar al goedkoop overwinteren in een luxe appartement voor de huurprijs van een gewone studio bij ons. De huurprijs op middellange termijn is goedkoper dan de aanschaf van een vakantievilla om te overwinteren. Bovendien zijn de vastgoedprijzen in Spanje aan het dalen, wat het bijkomend interessant maakt om een vakantieverblijf te huren om te overwinteren, in plaats van het te kopen. Ondertussen ben je ook verlost van de onderhoudskosten en belastingen die een tweede verblijf met zich meebrengt.

Vakantieverblijf kopen in Spanje

Wanneer je echter wat meer kan uitgeven, en niet elk jaar wil verhuizen kan je ook overwinteren in je eigen stek. Je kan dan een vakantievilla kopen in Spanje. Laat je niet verrassen door onvoorziene problemen. Je bent immers in een vreemd land, waar andere regels gelden dan bij ons! Laat je steeds bijstaan door iemand die reeds ervaring heeft in de aanschaf van een vakantiewoning, en koop nooit een verblijf dat nog niet gebouwd is!

Grote bouwprojecten, maar nooit afgewerkt...

Spanje werd jarenlang volgebouwd met vakantiewoningen, grote omvangrijke projecten werden slechts gedeeltelijk of nooit uitgevoerd. Sommige kopers kochten een buitenverblijf dat nooit werd gebouwd. Een juridische strijd voeren in een ander land is niet evident, en kost jou veel moeite en energie.

Overwinteren op hotel


Wanneer je goedkoop wil overwinteren met alle luxe en comfort dan kijk je best uit naar een hotel! Zeker in Spanje staan er in de periode van november - maart veel hotelkamers leeg. Het is dan de ideale moment om een kamer te boeken voor deze periode!

Waarom niet overwinteren op hotel?

Je zal zien dat je uitzonderlijk lage tarieven kan bekomen, en op hotel krijg je meer bediening dan bij je thuis! Als extra kan je soms genieten van een vol pension, een kamer met een beter uitzicht, alle faciliteiten gebruiken van het hotel, en geen problemen achteraf over de waarborg of energierekening!


Wat denk jij ervan?