Gratis vakantieboek Scheldeland

 (c) toerisme Scheldeland

Toe aan een deugddoende korte vakantie met familie of vrienden? Het nieuwe ‘Vakantieboek 2018’ bundelt het beste en mooiste van Scheldeland. De foto’s, verhalen en sfeerreportages doen je wegdromen. De talloze bezoektips en het handige routeboekje met fiets- en wandellussen zetten je meteen op weg. Je weekendje Scheldeland? Dat begint thuis, terwijl je het Vakantieboek doorbladert.

De Notelaar, Bornem  | (c) toerisme Scheldeland
Vlamingen kiezen steeds vaker voor een korte trip dicht bij huis. Om tijd uit te trekken voor vrienden of familie, de batterijen weer op te laden en verrassende ontdekkingen te doen. Het charmante Scheldeland vormt daarvoor een geknipt decor. Met behulp van het Vakantieboek 2018 plan je je trip van A tot Z.

Denderlandschap | (c) toerisme Scheldeland

7 enthousiaste ambassadeurs

De brouwersfamilie Dilewyns, schapenmelker Laurens of Prins Carnaval 2018: geen BV’s maar rasechte Scheldelandbewoners delen hun passie voor de regio graag met de lezer. 

In het bijzonder hun liefde voor de prachtige natuur, de charme van het water, streekproducten, ambachtelijke bieren, het nautisch-industrieel erfgoed, de erfenis van de Groote Oorlog en denderende stadjes. 

Drie reportages ’48 uur in Scheldeland’ bieden volop inspiratie voor een korte vakantie. Zo lees je het relaas van ontdekkingsreizigster Marijke en creatief fotograaf Jeroen. Zij verkenden twee dagen lang de unieke, waterrijke natuur in de regio.

Abdij Hemiksem | (c) toerisme Scheldeland

12 fiets- en wandelroutes

Scheldeland is echter méér dan fraaie plaatjes. Het Vakantieboek zit boordevol concrete bezoektips en boeiende weetjes. Al ooit gedineerd in een donut boot? Een driemaster zien bouwen? Of een historisch vliegveld voor zeppelins bezocht? 

Helemaal onweerstaanbaar is het hoofdstuk ‘De regio op je bord’, met onder meer een ‘gouden’ whisky, gereputeerde palingrestaurants en souvenirs voor zoetebekken.

Kriebelt het om op pad te gaan? Het routeboekje bundelt zes fietslussen en zes wandelingen. Waaronder een fietsroute in het spoor van ‘De Rechtvaardige Rechters’, een zoektocht naar het geografische middelpunt van Vlaanderen en een wandeling langs tegels met wereldfaam.

Ten slotte bevat het Vakantieboek een evenementenkalender, praktische informatie over veerdiensten, musea, kastelen, forten en natuurgebieden en een lijst met toeristische infokantoren. 

Steenbakkerij Rupelstreek | (c) toerisme Scheldeland

Samenwerking met logiessector

Het Vakantieboek 2018 bundelt bijna 150 pagina’s inspiratie en informatie: te veel voor één dag Scheldeland. Tientallen logiestips en een volledig overzicht ‘Slapen in Scheldeland’ helpen om een knus hotel, gastenkamer of vakantiewoning te kiezen.

Regiocoördinator Marilou Dubois: “Toeristen zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, verrassende logeerplekken. Daarom hebben we bij de samenstelling van dit Vakantieboek nauw samengewerkt met de logiessector. Daarnaast worden ook de gedetailleerde wandel- en fietsfiches fel gesmaakt: maar liefst 45% van de lezers maakte vorig jaar een wandeling- of fietstocht uit het boek. Dat alles maakt van het Vakantieboek het ideale instrument om Scheldeland te promoten. Het toeristisch seizoen mag beginnen!”

Veer, Mariekerke | (c) toerisme Scheldeland

Praktisch

Het Vakantieboek 2018 ligt gratis voor je klaar bij de toeristische infokantoren in Scheldeland.
Online bestellen doe je op www.scheldeland.be/vakantieboek.

Watertoren in Rumst | (c) toerisme Scheldeland

Wat denk jij ervan?