Het kasteel van Bouillon


In de Ardennen kan je een aantal prachtige kastelen vinden, eentje die je zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek is het kasteel van Bouillon. Hoog boven de stad op de heuvel torent het uit boven zijn omgeving. Het is zonde om hier te passeren zonder het te bezoeken...


Prachtig kasteel op een unieke plek

Het kasteel werd gebouwd omstreeks 988, het kasteel heeft een geschiedenis van meer dan 1000 jaar. Hertog Godfried van Bouillon schonk zijn kasteel en gronden aan het Prinsbisdom Luik. In ruil kreeg hij middelen om deel te nemen aan de eerste kruistochten.

De unieke ligging van het kasteel, het is eigenlijk gebouwd op 3 bergtoppen, geeft een prachtig uitzicht over de omgeving. Langs de ene kant zie je de stad Bouillon liggen, langs de andere kant zie je de groene oevers van de Semois.

Een prachtig uitzicht aan het kasteel

Bezoek van het kasteel

Wanneer je door de majestueuze toegangspoort met ophaalbrug wandelt zie je pas wat een imposant bouwwerk het kasteel van Bouillon eigenlijk is.

Indrukwekkende toegangspoort, met ophaalbrug

Zeker van beneden gezien is het vrij indrukwekkend! De aankomende vijand moet alvast onder de indruk geweest zijn van het bouwwerk. Vandaag is de houten ophaalbrug reeds vervangen door eentje in steen.

Toegangsweg van de ene rots naar de andere

Het kasteel zelf is goed bewaard gebleven, omdat het op een strategisch belangrijk punt ligt, en goed verdedigbaar is. Pas in 1830 verdween de laatste militaire functie van het gebouw. Op het centrale binnenplein, waar de soldaten verbleven, werden de barakken afgebroken. Hier kan je nu elk uur een roofvogelshow bekijken, die de moeite waard is.

Roofvogelshow op het binnenplein

Je kan ronddwalen doorheen de gangen en vertrekken, het grootste deel is vrij te bezoeken. Waneer je door de verschillende gangen en zalen wandelt (sommige zijn zelfs uitgehakt in de rotsbodem), dan besef je dat het leven in deze versterkte burcht eigenlijk geen pretje moest geweest zijn. Ook het hoogste punt ,de hoge toren is te bezoeken, waarvan je een schitterend panorama hebt over het kasteel en de nabijgelegen stad Bouillon. Hier waait fier de vlag van Bouillon.

Het hoogste punt van het kasteel, de uitkijktoren

Mooi uitzicht over de omgeving

Kasteel van Bouillon bezoeken

Parking

Het kasteel is vlot te bezoeken vanuit de stad Bouillon, er is zowel beneden in de stad, als bovenaan bij het kasteel zelf voldoende parkeerplaats voorzien. In het hoogseizoen is het beter om een plaats te zoeken aan de andere kant van het kasteel bij het water, daar is er meer parkeerplaats voorzien.

Toegangsprijs

  • Volwassenen €6.50
  • Kinderen €4.30

Openingsuren


LiggingWat denk jij ervan?