Hogesnelheidstrein is ideaal bij citytrips

De TGV en het Cize - Bolozon viaduct over de Ain rivier| (c) Kabelleger / David Gubler CC-BY-SA 3.0

In een recent nummer van Testaankoop verscheen een dossier over duurzaam reizen bij citytrips naar Parijs, Amsterdam, Berlijn en Londen. De belangrijkste conclusie van de verbruikersorganisatie luidt als volgt: rekening houdend met de milieuvriendelijkheid, de prijs en de reistijd is de hogesnelheidstrein het beste transportmiddel.

Netwerk

In tal van Europese landen is er een netwerk uitgebouwd van snelle intercity- en hogesnelheidstreinen. Iedereen is intussen vertrouwd met TGV, EUROSTAR, THALYS en ICE. In dat grote netwerk, ligt Brussel centraal en via het handige digitale boekingsplatform van b-europe kunnen treinreizen in alle windrichtingen en voor elk budget een handomdraai geboekt worden


Dat de trein door Testaankoop als beste transportmiddel voor een Europese citytrip wordt bestempeld heeft uiteraard te maken met de zeer lage CO2-uitstoot. Komt daarbij dat ook de kostprijs bijzonder goed meevalt. Met de trein moet je geen benzinetank vullen en nog belangrijker, er zijn geen tolkosten. Deze laatste kunnen hoog oplopen. Bijvoorbeeld een reis met een standaard auto h/t naar de Franse zuidkust kost circa €160 aan péage! De trein is minder vermoeiend en wat Testaankoop terecht aanstipt, het is een snel vervoersmiddel. Tegenwoordig reis je vanuit Brussel-Zuid naar Marseille in 5u10! Een citytrip is doorgaans een reis van enkele dagen. Dan is het belangrijk dat je niet te lang onderweg bent. Het vliegtuig is sneller maar vergeet de uren niet om naar de luchthaven te rijden en de wachttijd op de luchthaven. Bovendien kom je met de trein doorgaans in het centrum van je stad van bestemming aan. 


Gigantisch aanbod

Het netwerk van internationale treinverbindingen dat je via b-europe kunt boeken is erg ruim. De meest populaire citytripbestemmingen zijn bereikbaar met de duurzame hogesnelheidstrein: Amsterdam, Berlijn, Londen, Parijs, Wenen. Maar ook naar tientallen andere steden, ideaal voor een unieke en verrassende trip, is de trein het aangewezen transportmiddel: München, Nice, Turijn, Milaan, Genève, Leipzig, Lyon, Avignon, Hamburg, Bremen, Basel, Zürich, Bordeaux….


Bij een reis naar deze en tal van andere bestemmingen is er altijd een ecologische voetafdruk. Bij welk vervoermiddel is die het kleinst? En kunnen we goedkoop, snel en toch groen op citytrip gaan? Het antwoord van Testaankoop is duidelijk: met de hogesnelheidstrein.

Voor meer informatie en reserveringen: www.b-europe.com
Voor meer informatie over Testaankoop: www.test-aankoop.be

Over b-europe 

Als officiële ticketverdeler van THALYS, TGV, EUROSTAR en ICE reis je met b-europe aan de scherpste prijzen naar honderden bestemmingen in Europa, naar tientallen hoofdsteden en andere belangrijke centra, ook naar de bergen en de zee, de zon en de sneeuw. Tickets kunnen snel en online gereserveerd worden via www.b-europe.com .


Wat denk jij ervan?