Kasteel van Fontainebleau bezoeken

Prachtige oprijlaan van het kasteel van Fontainebleau  | (c) Koen Goossens

Zonder het vaak te beseffen passeer je op weg naar je bestemming pareltjes van bezienswaardigheden. Zo trekken wij zelf langsheen de Route Nationale 7 doorheen Frankrijk, een roadtrip langs trage wegen. Verscholen tussen het geweld van Parijs en Versailles ligt Fontainebleau. Een rustige voorstad van Parijs waar een pracht van een kasteel op bezoekers wacht. En... het is zeker de moeite!

Roadtrip door Frankrijk

Onze tweede stop in onze reeks "langzaam door Frankrijk", waarbij we het gelijknamige boek "langzaam door Frankrijk" volgen, is supermooie kasteel van Fontainebleau. De mooie tuinen met vijvers aan de rand van het bos tonen de grandeur van het kasteel. 

Fontainebleau

Fontainebleau is een voorstad van Parijs, zoals er zoveel zijn, maar toch is het de moeite om hier even te stoppen. Het is een prachtig stadje met een heel mooi kasteel, ook de indrukwekkende tuin met de mooi aangelegde vijvers en fonteinen nodigen uit om toch even een tussenstop te maken. Fontainebleau zelf is ook de moeite om te verkennen, statige gebouwen en rustige pleintjes.

Het indrukwekkende kasteel met de tuinen | (c) Koen Goossens

Fontainebleau is een rustige voorstad gelegen aan de rand van het Fôret de Fontainebleau, een immens groot bos, maak hier een tusssenstop, en geniet van de prachtige kasteeltuin.

Kasteel van Fontainebleau

Het kasteel van Fontainebleau is echt de moeite waard om te bezoeken tijdens je doorrit. Het kasteel beschikt over een prachtige tuin, waarin je uren kan rondwandelen over de mooi aangelegde paden. Het kasteel doet denken aan Versailles, waarbij een prachtige en monumentale ingang elke bezoeker de macht van de koning toonde.

Uitzicht op het imposante kasteel, vanuit het park | (c) Koen Goossens

Het kasteel zelf werd door de Franse koningen meestal gebruikt om te verblijven als buitenverblijf. De bossen van Fontainebleau, aan de rand van Parijs waren ideaal gelegen om te gaan jagen. Elke koning liet het kasteel verbouwen met een prachtige fontein, een aangelegde tuin, en zelfs een kanaal naar analogie met Versailles. Zeker als het gaat over de imposante en uitgestrekte kasteeltuinen moet Fontainebleau zeker niet onderdoen voor Versailles.

Zicht over de uitgestrekte vijvers | (c) Koen Goossens

Het kasteel staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco, en is daardoor een veel bezochte toeristische trekpleisters. Alhoewel dit kasteel nog niet echt bekend is bij het grote publiek, is het zeker de moeite waard om dit kasteel te bezoeken. Versailles is natuurlijk ook mooi, maar hier kan je nog in alle rust genieten van de tuinen en de architectuur.

Aangelegde parktuin met zicht op het kasteel | (c) Koen Goossens

De indrukwekkende binnenplaats van het kasteel  (c) Koen Goossens

Openingsuren kasteel Fontainebleau

Het kasteel is tijdens het hoogseizoen open van 9:30u tot 18u, maar hou er rekening mee dat het kasteel van Fontainebleau gesloten is op dinsdag! De tuinen van het kasteel zijn wel altijd vrij toegankelijk.

Fontainebleau is met de auto gemakkelijk te bereiken, maar ook voor wie een citytrip naar Parijs boekte kan perfect met de trein vanuit Parijs naar Fontainebleau met de RER.

Verder op onze roadtrip door Frankrijk

In Fontainebleau verblijven we de eerste dag van onze roadtrip. Morgen wandelen we nog even doorheen het park, nemen terug de auto, en volgen het boek "langzaam door Frankrijk", we rijden door naar Montargis, waar we op zoek gaan naar Praslines Mazet.

Wat denk jij ervan?

  1. Fontainebleau is echt een zeer mooi kasteel! Zeker de moeite waard om te bezoeken! Ook rondom het kasteel in de bossen is het mooi wandelen, prachtig gewoon!

    BeantwoordenVerwijderen