Met de TGV of Thalys trein naar Avignon


Avignon, gelegen in het hartje van de Provence, en een ideale bestemming voor een citytrip! Maar heb je er ooit al eens aan gedacht om met de trein te gaan? Je bent er véél sneller dan je denkt!


Opstappen op de trein, uitstappen in Avignon
Vergeet een lange rit met de auto, ga met de trein! Avignon is een ideale citytrip om te bezoeken met de trein. De TGV trein komt aan in het hart van Avignon, en wie had gedacht dat de rit slechts 4 uur duurde? Je stapt op de TGV, en 4u later sta je netjes op het perron in Avignon!

Het station TGV Avignon, ligt aan de rand van de stad, maar een gratis shuttle bus brengt je naar het centrum van Avignon. Laat je citytrip nu maar beginnen! 

Avignon, gemakkelijk bereikbaar met TGV

Een TGV ticket boeken is snel en gemakkelijk online, maar zorg er steeds voor dat je rechtstreekse treintickets koopt, deze trein rijdt rechtstreeks van Brussel naar Avignon in de Provence. Er zijn slechts 2 rechtstreekse verbindingen met de trein tussen Brussel en Avignon.

 • Thalys Zon: Deze Thalys trein rijdt enkel in de zomermaanden rechstreeks tussen Brussel en Avignon. Van 27 juni t/m 29 augustus verbinden de treinen van Thalys België elke zaterdag met Zuid-Frankrijk.
 • TGV: Met de TGV kan je het hele jaar door rechstreeks met de trein vanuit Brussel naar Avignon, en dit tegen de scherpste tarieven!


Wat denk jij ervan?

 1. Op 2 oktober hebben wij de de overstap gemaakt van Gare du Nord naar Gare de Lyon. We hadden 10 minuten vertraging met de Thalys 10.45 aankomst (10.35 volgens boekje) om 11.06 stonden we echter al op het perron van de TGV naar Avignon. We hebben daarbij ook nog 2 minuten moeten wachten op de conducteur om onze fietsen uit het bagagecompartiment te kunnen halen. Daarna hadden we ook wel iets geluk, want de RER van 10.50 had 2 minuten vertraging, waardoor we die nog net haalden. Onze bagage bestond uit 2 racefietsen in hoezen ingepakt. Tip: zorg dat je de plattegronden van Gare du Nord uit je hoofd weet en zorg dat je metrokaartjes hebt gekocht in de Thalys (snel bij zijn, bij Brussel zijn ze al op). Met de racefiets in een hoes in de TGV is goed bevallen, wij hadden op de heen en terugreis voldoende ruimte in de trein. In de thalys dus in een apart compartiment, in de TGV naar Avignon voldoende ruimte in de rekken. Er passen precies twee fietsen op elkaar in een rek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Avignon is echt mooi om te zien! Je kan er mooi wandelen! Ook eens gaan kijken in Villeneuve, de overkant van het water!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zuid Frankrijk moet je echt doen met de TGV, heel goedkoop, en met de auto steeds dezelfde problemen, benzine, peage, parking... En op een paar uur ben je ter plaatse.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn met de trein naar Avignon geweest, zeker aan te raden, en wat een gemak!

  BeantwoordenVerwijderen