Mooiste dorpje van Frankrijk: Apremont sur Allier, een goed bewaard geheim!

Mooie tuinen in Apremont-sur-Allier | (c) Koen Goossens
Een van de mooiste, zoniet allermooiste dorpjes in Frankrijk is ongetwijfeld Apremont sur Allier. Elke bezoeker waant zich alsof hij in een klein engels dorpje rondwandelt dat rechtstreeks komt uit een Britse serie. Apremont sur Allier is een dorp dat gebouwd is in de Engelse cottage stijl, met bovenaan op de heuvel van het dorp een authentiek kasteel.

Apremont-sur-Allier

Langsheen een onbekend riviertje in Frankrijk, de Allier genaamd, kan je een dorpje vinden dat volledig terecht door velen één van de mooiste dorpjes van Frankrijk wordt genoemd. En volledig terecht! Dit dorpje gebouwd in Engelse cottage stijl, is een absolute must voor elke tuinliefhebber. En nog beter, je kan hier rustig rondwandelen, en genieten van al het moois.

Huizen in cottage stijl in de hoofdstraat van Apremont  | (c) Koen Goossens

Tuinen van Apremont

Een belangrijke trekpleister van Apremont is ongetwijfeld het Parc Floral, dit unieke en perfect onderhouden landschap is werkelijk een streling voor het oog van elke tuinliefhebber. Je kan er ongetwijfeld uren in rondwandelen en genieten van de mooie natuur. De tuin is een typische Engelse landschapstuin, boordevol met perkjes met exotische bloemen en bomen.

Mooi aangelegde tuinen van het Parc Floral  | (c) Koen Goossens

Rustig wandelen

Apremont sur Allier en zijn tuinen is een van de best bewaarde geheimen van Frankrijk, en is een van de mooiste dorpjes. Een extra pluspunt is dat het massatoerisme deze plaats nog niet ontdekt heeft, je kan er dus vrij rustig een kijkje nemen, en genieten van de mooie omgeving.

Lees meer over Parc Floral in Apremont

Wat denk jij ervan?