Op reis? De politie waakt!

Geef inbraak geen kans, en vraag politietoezicht aan
© Joshua Resnick | Dreamstime Stock Photos
Op reis vertrekken, is altijd iets waardevol achterlaten. Je woning, met al jouw persoonlijke spullen en herinneringen. Het is niet alleen een financieel verlies na een inbraak, maar ook de psychologische impact is niet te onderschatten. Toch kan de politie ook hierbij helpen!


Vakantietoezicht tegen inbraak

Niet iedereen kan nog rekenen op goede buren, familie of vrienden om tijdens je reis een oogje in het zeil te houden. Daarom doen de meeste politiezones een extra inspanning om tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil te houden. Een woning waarbij de inwoners duidelijk afwezig zijn vormt een gemakkelijk doelwit voor een inbraak, en er is niets erger dan thuiskomen van een welverdiende vakantie en ontdekken dat er is ingebroken.

Veel politiezones bieden gratis, op aanvraag, vakantietoezicht aan. De politie probeert dan om af en toe eens langs jouw woning te patrouilleren. De politie zal jouw adres opnemen in het patrouilleschema, en een oogje in het zeil houden voor onregelmatigheden.

Politie toezicht aanvragen

Het politietoezicht aanvragen kan gratis via Police on web. Na het invullen van enkele gegevens zoals een contactpersoon, of er tijdsklokken geactiveerd zijn, welke nummerplaten van auto's toegestaan zijn op de oprit,... kan je de gegevens online overmaken aan je lokale politiezone.

Hou er wel rekening mee dat het nodig is om het politietoezicht één week op voorhand aan te vragen
Het is niet gegarandeerd dat er niets zal gebeuren aan je woning tijdens jouw afwezigheid, maar het is toch een extra geruststelling. 

Zo kan je met een gerust gemoed genieten van je welverdiende vakantie!

Wat denk jij ervan?