Over een fietsroute die tot de verbeelding spreekt

Een prachtig uitzicht vanop je fiets, de mooiste fietsroutes van Frankrijk

Voor wie op zoek is naar een originele actieve vakantie, is de Vallée du Loir de ideale bestemming. Le Loir ligt juist ten noorden van grote zus La Loire. Deze charmante vallei wordt doorkruist door rustige landelijke weggetjes, pitoreske dorpjes, charmante kastelen en te ontdekken wijngaarden. Hier vind je ook de 320km lange fietsroute “Vallée du Loir à Vélo”, één van de mooiste fietsroutes van Frankrijk. Deze sluit naadloos aan op de fietsroute naar Santiago de Compostella en de legendarische Véloscénie die vertrekt vanuit Parijs.

Legendarische aanloop

Actief uitdagende vakanties zitten de laatste jaren in de lift. Veel sportievelingen zoeken legendarisch fietstrajecten voor een memorabele fietsvakantie. Dan kan volgende trip niet op de agenda ontbreken. Starten doe je met veel bravoure in Parijs, op de indrukwekkende Champs-Elysées. Waarna je verder rijdt via de Veloscénie richting Mont St-Michel. In Chartres schakel je over op de wereldberoemde route naar Santiago de Compostela en in La Flèche wacht de meest innemende vallei van Frankrijk: de Vallée du Loir. 

Picknicken en genieten aan de oever van Le Loir met streekproducten

Een van de mooiste fietsroutes van Frankrijk

Le Loir is minder bekend dan grote broer La Loire maar daarom niet minder mooi. Van de bron tot in Angers, waar Le Loir in La Loire stroomt, zijn er verbazingwekkende landschappen met wijngaarden, bossen en vijvers. Pittoreske dorpjes bekoren met Franse charme en charmante kasteelheren en –vrouwen verwelkomen je met open armen in hun authentieke kastelen.

In deze verrassende vakantiestreek heb je 320km fietsplezier langs de V47. Het is een gemakkelijk parcours, ver weg van de toeristische drukte. Op sommige trajecten zal je nauwelijks een levende ziel ontmoeten. Langs de weg vind je toffe bistro’s met lokale gerechten. En niet te vergeten, de wijnen van Le Loir, met de exclusieve Jasnières druif. Na elke fietsdag wacht het comfort in kleinschalige gezellige logies. Kortom, fietsroute V47 is als een 320 km durend charmeoffensief van La Douce France.

Picknick voor de lekkerbekken

Langs de V47 kan je fietsen huren en er zijn herstelplaatsen. En wat is er leuker dan een picknick op de oever van Le Loir. De lokale slager, bakker en groenteboer hebben gezamenlijk een project gelanceerd met 100% lokale picknickmanden. Je picknick bevat zelfgemaakte specialisten, zoals een quiche van seizoensgebonden groenten, biologische Tomme kaas of een traditionele clafoutis. Bestellen doe je de dag vooraf en het kost maar € 10.

Meer info over La Vallée du Loir


Wat denk jij ervan?