Pic du Midi de Bigorre, een prachtig uitzicht over de Pyreneeën

Pic du Midi, het dak van de Pyreneeën  | (c) Koen Goossens

Ben je in de de Pyreneeën, dan ben je het jezelf verplicht om en stop te maken bij de Pic du Midi. Deze adembenemende locatie met een hoogte van 2877m heeft een fantastisch uitzicht over de Pyreneeën. Gelukkig hoef je dit niet te voet af te leggen, want om de Pic du Midi te bezoeken neem je gewoon de kabelbaan.

Observatorium op de top van de Pyreneeën

Oorspronkelijk werd deze locatie gebouwd in de periode van 1880 om er een sterren observatorium te bouwen, hoog boven de wolken, zodat er een vrij zicht was op de hemel. Vandaag kan je als toerist ook nog steeds het museum en het observatorium bewonderen.

De koepels met de telescopen nog steeds zichtbaar  | (c) Koen Goossens

Kabelbaan vanuit Bagnères de Bigorre

De Pic du Midi de Bigorre is vlot bereikbaar, vanuit Bagnères-de-Bigorre, hier kan je de kabelbaan nemen naar de Pic du Midi. De tocht met de kabelbaan duurt ongeveer 15minuten. De top is zo hoog dat je zelfs moet overstappen op een andere kabelbaan.

Een lange tocht met de kabelbaan  | (c) Koen Goossens

De tocht met de kabelbaan is echt de moeite! Op sommige plaatsen kijk je dan ook wel enkele honderden meters naar beneden. Spectaculair is het zeker!

Uitzicht top van de Pic du Midi

Eens op de top van de Pic du Midi is het uitzicht nog adembenemender! Je staat echt op het dak van de wereld, op meer dan 2800m hoogte. Hier kan je over de toppen van de Pyreneeën kijken. Woorden schieten tekort, je moet het zelf zien! Bekijk hier het uitzicht dat je krijgt op de top van de Pic du Midi

Een schitterend uitzicht om van te genieten!  | (c) Koen Goossens

Hoe te bereiken?

Kan je moeilijk de weg vinden? Geen nood, er is ook een routeplanner, je hoeft enkel je vertrekpunt aan te duiden, en je krijgt automatisch de reisroute naar de Pic du Midi. Ga je zelf met de auto, en heb je een GPS, dan is het voldoende om je GPS inte stellen op Bagnères-de-Bigorre, vanaf hier vertrekt de kabelbaan.

Startpunt van de kabelbaan in Bagnères-de-Bigorre | (c) Koen Goossens

Meer informatie

Wat denk jij ervan?

  1. Het is inderdaad een mooi plekje, ook in de winter is het prachtig. En wij hebben het voorrecht om deze ongeveer in 'onze voortuin' te hebben ;-). Een uitzicht dat nooit verveeld!!!

    BeantwoordenVerwijderen