Taiwan steeds populairder als vakantiebestemming

Een traditionele tempel in Taiwan | CC0

Op een recente travel trade workshop van het Taiwan Tourism Bureau in Amsterdam bleek de stijgende interesse voor Taiwan als vakantiebestemming. Dat geldt niet alleen voor Nederlandse maar ook voor Belgische reizigers.

Naast de Taiwanese ambassadeur waren op het evenement ook delegaties aanwezig van Taiwan Tourism Bureau, China Airlines, EVA Air, China Travel Service, Edison Travel Service, Taiwan Tour, Golden Foundation Tours, Ever Fun Holiday, My Taiwan Tour Travel Service, Uncle Travel, True Travel, Welcome Holiday Travel Service en Trip Taiwan. Taiwan ziet Europese graag naar het eiland komen, dat steeds populairder wordt. Naast het prachtige landschap en de goede infrastructuur heeft het eiland veel meer te bieden zoals eeuwenoude tempels, musea en heerlijk eten. Meer Nederlanders

Dat Taiwan steeds populairder wordt onder Nederlandse reizigers bewijzen de cijfers. In 2017 is het aantal Nederlandse toeristen met 9,62% gestegen ten opzichte van 2016. In 2017 ontving Taiwan 25.492 Nederlandse reizigers. In 2018 zal dit aantal zeker stijgen en er is altijd iets nieuws te ontdekken in het land. Dit jaar besteedt het Taiwan Tourism Board extra aandacht aan de prachtige kusten en eilanden van Taiwan onder de slogan ‘’Year of Bay Tourism 2018’’. Taiwan heeft meer dan 10 zeer unieke afgelegen eilanden, elk met zijn eigen kenmerken, van basalt rotsformaties tot de perfecte plekken om te kunnen kitesurfen of duiken. Penghu, dat gekenmerkt wordt door grote rotsen van vulkanische gesteente, kleurrijke koraalriffen en uitgestrekte stranden, is gekozen als host voor de Most Beautiful Bays in the World Club 2018. Dit evenement, dat volgend jaar september en oktober plaatsvindt, laat de wereld kennismaken met de eilandengroep. Er vindt dan onder andere een Ironman triatlon, een missverkiezing en verschillende trade events plaats.

Eva Air en China Airlines vliegen rechtstreeks en comfortabel naar Taiwan, het eiland dat op steeds meer bucket lists zal voorkomen.


Wat denk jij ervan?