Thassos is de smaragd van Griekenland

Thassos staat bekend als de "Smaragd van Griekenland" vannwege de weelderige plantengroei die het eiland domineert. Zo’n 70% van de oppervlakte van het eiland is bedekt met dennenbomen die net naast stranden met groene kristalheldere wateren eindigen


Wilde schoonheid
Het vasteland van het eiland daagt met zijn wilde schoonheid de bezoekers uit om het eiland te ontdekken; meren, kleine watervallen, bergachtige traditionele dorpjes, verborgen in overvloedige vegetatie.
Natuurlijk kunnen we niet de «Ipsarion», de  hoogste bergtop van Thassos met een hoogte van 1204 meter en een panoramisch uitzicht van 360°, links laten liggen bij een bezoek op het eiland. 

Alternatief toerisme
Door het  enorme natuurlijke rijkdom, bergachtig met een mooie kustlijn, zijn in de afgelopen jaren diverse activiteiten voor alternatief toerisme ontwikkeld.
Het hele bergachtige gebied van het eiland is in kaart gebracht met paden voor wandelaars.
De 'milieubeweging van Thassos' organiseert regelmatig excursies voor beginners en ervaren wandelaars.
Ook zijn er begeleiders gespecialiseerd in dit specifieke onderwerp.Paardrijden
Een andere optie die de bezoeker heeft om de omgeving te verkennen is paardrijden. Van begin mei tot oktober exploiteert een paardrijclub, waar na behoeften en het niveau van kennis van paardrijden van de klanten, excursies worden georganiseerd. De meest populaire manier om Thassos te leren kennen is tegenwoordig een excursie met 4x4 jeeps. De chauffeurs zijn ook gespecialiseerde gidsen en vormen routes aan de hand van de voorkeuren van de klanten. Het is een activiteit die bezoekers zelfstandig kunnen doen. Jeeps hebben alle autoverhuurbedrijven, de meeste routes zijn relatief eenvoudig en gemarkeerd. Zeer dicht bij Thassos, bij het vasteland van Griekenland, ligt de rivier Nestos en het beroemde nauw van de Nestosrivier . 
Nationaal park
De flora en fauna van het gebied worden beschouwd als een van de zeldzaamste en om deze reden is de hele regio een nationaal park.
Activiteiten zoals kanoën, kajakken, paardrijden, fietsen, wandelen, vogelspotten van zeldzame vogels, klimmen, boogschieten en diverse andere activiteiten worden dagelijks georganiseerd. 
Een aantal populaire badplaatsen van Thassos liggen in het zuiden van het eiland, dat zijn Alyki, Limenaria en Potos.  Aan de oostelijke kust van het eiland liggen de beroemde Golden en Paradise Beach waar je jezelf in de Caribische zee waant.
Meer informatie over Thassos:
       www.thassos.gr
·         http://www.eilandthassos.nl/Wat denk jij ervan?