Wandelen in Cadzand, genieten aan zee

Rustig wandelen, zicht op zee en en de duinen, zonder appartementsblokken, dit kan enkel in Cadzand

Cadzand is ongetwijfeld een van de mooiste badplaatsen aan zee. Hier is de kustlijn (nog) niet volgebouwd met appartementen. Cadzand is een deelgemeente van Sluis, en grenst aan Knokke-Heist. Tussen Knokke en Cadzand ligt het prachtige natuurgebied "Het Zwin". Maak je klaar voor een mooie strandwandeling, met zicht op de duinen en de zee. Een prima rustplekje voor wie wil genieten van de zee, zonder de torenhoge appartementen. Ja, in Cadzand kan je nog kleinschalig genieten van de zee!


Cadzand of Cadzand-bad?

Wie wat wil genieten van de typische sfeer aan zee met terrasjes en winkeltjes moet zeker Cadzand-bad kiezen als bestemming. Dit is eigenlijk de badstad(je) zoals in België. Maar wil je echt genieten van het rustigste plekje aan de zee en tussen de duinen, dan moet je naar de andere kant gaan van het Uitwateringskanaal, en wandelen langsheen de monding van het Zwin. Aan die kant kan je rustig genieten en wandelen, met op de achtergrond het Zwin. Rustig genieten van de natuur, en geef toe, wat wil een mens nog meer?

Uitzicht op het Zwin

Het rustige deel van Cadzand ligt op het Nederlandse gedeelte van het Zwin, de grens tussen België en Nederland ligt in het midden van deze geul. Dus net over de grens kan je een erg mooi stukje kust vinden. Het prachtige hiervan is dat het erg onbekend is. Zelfs op drukkere zomerdagen kan je hier nog rustig genieten.

Een breed strand...
Met daarachter de duinen!

Wanneer je op het strand  loopt dan bemerk je meteen dat het een van de mooiste kustplaatsen is. Je kan er rustig wandelen met de kinderen, ze kunnen in het water spelen en in het zand. Er zijn geen appartementsgebouwen, dus je kan rustig in de duinen lopen!

Prachtige strand, met zicht op zee en de duinen, zonder appartementenHet Zwin, de grens tussen België en Nederland

Een leuk extraatje is dat het water in de zwingeul tijdens de zomermaanden door de zwakke stroming en de geringe diepte snel opgewarmd wordt door de zon. Ideaal dus om in te zwemmen!

Een dagje Cadzand is zeker een tip voor wie een rustgevende zomerdag wil doorbrengen met de kinderen aan zee. Je kan er zonder op de koppen te lopen een rustige middag genieten van speel en zwemplezier op het strand. Wie graag wat fietst of wandelt kan genieten van de schoonheid van de zwingeul, en wie nadien een hapje wil eten kan terecht even verderop in Cadzand-bad.

Plattegrond van Cadzand:
Wat denk jij ervan?