Wandelen in de Ardennen: Trois-Ponts

Uitzicht over Trois-Ponts, vanop de Tour Leroux | (c) Koen Goossens

Onbekend is onbemind, en dat is zeker het geval voor Trois-Ponts, een klein dorpje in de Ardennen. Niemand praat over Trois-Ponts, maar het is er zeker de moeite om eens langs te gaan, en vooral om te wandelen! Trois-Ponts, rustig wandelen in de Ardennen

Trois-Ponts, stilte in de Ardennen

Trois-Ponts is het typische voorbeeld van Ardeen dorpje in de provincie Luik Ardennen dat in slaap lijkt gevallen, maar toch is het een echt paradijsje voor wandelaars. Een beetje op de achtergrond gedrukt door het toerisme in bekendere steden of attracties zoals de watervallen van Coo met Plopsa Coo of Spa. Kortom een dagje wandelen in de Ardennen geeft je de kans om eens helemaal uit te blazen!

Klein wandelpad langsheen de Salm in Trois-Ponts | (c) Koen Goossens

Maar het grote voordeel in Trois-Ponts.... Hier kan je nog rustig wandelen door de bossen en velden zonder dat je de hele dag iemand anders tegenkomt. In stilte genieten van de natuur. Parkeer je auto aan het station, en start je wandeling.

Vanaf het brugje over de spoorlijn loopt een klein wandelpaadje langsheen de spoorwegberm en het water van een klein riviertje. Het ligt een klein beetje verscholen tussen de struiken, maar vanaf daar heb je een mooi, slingerend pad over een bergflank.

Tour Leroux, startpunt van een wandeling rond Trois-Ponts | (c) Koen Goossens

Dit pad leidt je rondom de berg, je wandelt verder totdat je een weg tegenkomt, even verder ter hoogte van een houtzagerij, kan je opnieuw linksaf, terug naar omhoog. Het is een steile klim, maar je moeite zal worden beloond! Helemaal bovenop deze berg staat een hoge uitkijktoren de Tour Leroux, met een prachtig zicht over Trois-Ponts. Geniet van het uitzicht en ga even zitten op het bankje.

Totale rust in het bos, niemand te zien | (c) Koen Goossens

Vanaf de rechterkant naast de uitkijktoren kan je een pad vinden dat neerwaarts verdergaat. Wandel dit pad volledig af, maar opgelet, het kan op sommige plaatsen wel modderig zijn. Goede wandelschoenen die waterdicht zijn, zijn wel aan te raden.

Je komt terug uit aan het beginpunt, aan het station van Trois-Ponts. Ga ook even rond in het dorpje zelf, en geniet van het rustige leven in de Ardennen. Bekijk een overzicht van de wandelingen in Trois-Ponts.

Wandelliefhebbers

De wandelroutes leiden je doorheen de bossen waar je helemaal tot rust kan komen. De paden zijn goed bewegwijzerd, dus je kan er echt niet verdwalen. De toeristische dienst van Trois-Ponts, stippelde een aantal zeer mooie wandelroutes uit in de omgeving .Wat denk jij ervan?