Wandelvakantie doorkruist Kempense topnatuur


Onverharde en soms uitdagende paden, een heerlijke brok groen en slaapplaatsen dicht bij de natuur: de gloednieuwe Kempentocht serveert puur wandelplezier.
Met de steun van natuurverenigingen en lokale landbouwers realiseerde Toerisme Provincie Antwerpen een volledig offroad wandeltocht in Baarle, Hoogstraten, Merksplas en Turnhout. Eén, twee of drie dagen stappen langs bossen, velden, weilanden en riviertjes: zo intens beleefde je de Kempense natuur nog nooit.
WandelnetwerkenTien wandelnetwerken langs knooppunten verwennen de recreatieve wandelaar in de Kempen. Voor de meer avontuurlijk aangelegde stapper creëerde Toerisme Provincie Antwerpen de Kempentocht in de grensstreek met Nederland.
cid:image006.jpg@01D3DB17.8823E1A0
Wandelaars in vallei van het Merkske - Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen – Mie De Backer
100% offroadHet decor voor deze Kempentocht? De natuur, het platteland en de toeristische toppers in Baarle, Hoogstraten, Merksplas en Turnhout. Zo verken je onder meer het fotogenieke Turnhouts Vennengebied of de Vallei van het Merkske. In Wortel-Kolonie en Merksplas-Kolonie ontdek je een mix van fraaie landschappen, boeiend erfgoed en dito verhalen.

Geen saaie, verharde of gevaarlijke trajecten. De Kempentocht loopt volledig offroad langs onverharde, soms zelfs uitdagende paden.

Via Campina

De drie dagtochten variëren van 15 tot 35 kilometer en volgen de knooppunten van wandelnetwerk Kempense Kolonies en wandelnetwerk Kempens Landgoed.
Wie de Kempentocht maximaal wil beleven, trekt daar best drie dagen voor uit. Overdag stap je door bossen, velden en weilanden. Ook slapen doe je te midden van het groen: onder de sterren op de bivakzone van Wortel-Kolonie, in je tent op Camping Baalse Hei of in een van de kamers van de Klein Engelandhoeve.
PRAKTISCHE INFO
Meer info:Je verkent de volledige Kempentocht (63 km) in twee of drie dagen of kiest voor een korter traject: 18,5 km (vanuit bezoekerscentrum De Klapekster in Wortel), 34,5 km (vanuit bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in Merksplas) of 15,5 km (vanuit de Klein Engelandhoeve in Turnhout).
Wie met het openbaar vervoer naar de Kempen reist, volgt vanuit het station van Turnhout de aanlooproute.
Onderweg wijzen rechthoekige rood-witte borden met knooppuntnummers de weg.
Je trekt het best stevige, waterdichte wandelschoenen aan.

Je koopt de kaart van de Kempentocht (2 euro) - inclusief toeristische info en logiestips - bij bovenvermelde startpunten en bij de toeristische infokantoren in Baarle, Hoogstraten, Merksplas en Turnhout of bestelt ze op www.kempen.be.

foto's: copyright Toerisme Provincie Antwerpen/MieDeBackerWat denk jij ervan?