Denderstreken verbindt vijf fietslussen

(c) Toerisme Oost-Vlaanderen


De nieuwe fietsgids Denderstreken nodigt toeristen uit om de oevers van de Dender, de dorpen in de omringende vallei en de bruisende steden tussenin te ontdekken. Vijf routes tussen Dendermonde, Aalst, Ninove en Geraardsbergen geven de geheimen van de Dender prijs. Een uitstapje over de taalgrens heen, naar het Waalse Ath, zorgt voor de exotische toets. Denderstreken is de vijfde pocket in een nieuwe serie fiets- en wandelgidsen van Toerisme Oost-Vlaanderen.
(c) Toerisme Oost-Vlaanderen


Leie


Net als Grensgevallen, Koplopen, Oeverlopen en In het Spoor van de Schilderachtige Leie brengt ook deze gids een bundeling van vijf routes, met verrassende weetjes, praktische eet-, drink- en logiestips, tal van toeristische toppers en vijf portretten van streekbewoners, die elke route een eigen karakter geven.

Met Denderstreken krijgen toeristen voor een zacht prijsje een handige reisgids cadeau voor dagtochten én weekendtrips in een deel van Oost-Vlaanderen dat bol staat van cultuur en van verhalen.

De hele Dendervallei in Scheldeland en de Vlaamse Ardennen ademt geschiedenis en cultuur. Overal bots je op restanten van een boeiend verleden, maar ook op erkende streekspecialiteiten en wereldvermaarde tradities en festiviteiten die trots op handen worden gedragen. Wanneer je de Dender volgt en Denderstreken leest, krijg je een nóg betere kijk op het bijzondere karakter van dit stuk Oost-Vlaanderen. Hier vind je de kabbelende rust van de prachtige Dender, maar voel je ook het bruisende leven van de historische steden die zich blijven herontdekken.

(c) Toerisme Oost-Vlaanderen


Dender

De Dender ontspringt in het Waalse Ath, maar stroomt voor het grootste deel door Oost-Vlaanderen en mondt 65 kilometer verderop uit in de Schelde. De steden aan haar oevers zijn verbonden door een verhard jaagpad, waarlangs het heerlijk rustig fietsen is. Landinwaarts vind je slaperige dorpjes, glooiende velden, eeuwenoude molens en oervlaamse herbergen. Dit is het historische land van de hop, het wereldvermaarde carnaval, de statige reuzen en het haast vergeten kaatsspel. Hier is het heerlijk fietsen, van knooppunt naar knooppunt, van Geraardsbergen over Ninove, via Aalst tot Dendermonde.

Met Denderstreken volg je de Dender van monding tot bron.Vier routes houden je overwegend in Oost-Vlaanderen, maar in een van die routes fiets je ook door een mooi stuk Vlaams-Brabant en voor de vijfde route steek je ten zuiden van Geraardsbergen de taalgrens over, richting Ath.

Wie benieuwd is naar de verbanden tussen de steden onderling en de vijf nieuwe routes die hen verbinden, bestelt Denderstreken online via www.tov.be/denderstreken. De fietsgids is ook te koop in de diensten voor toerisme van de Dendersteden.

(c) Toerisme Oost-Vlaanderen


Wat denk jij ervan?