Drie tips voor trip door Bolivia


Bolivia is een van de hoogst gelegen landen ter wereld en een van de meest verrassende bestemmingen in Zuid-Amerika. De iconische vrijheidsstrijder Che Guevara bracht er zijn laatste levensjaar door. Je kan er nieuwjaar vieren in juni of wat dacht je van een nacht in het zouthotel, gelegen aan ‘s werelds grootste zoutvlakte? 3 tips voor een verrassende trip door Bolivia.

Logeer in het zouthotelIs het een woestijn? Is het een witte zee? Of is het een maanlandschap? De Salar de Uyuni is ’s werelds grootste zoutvlakte. Verschillende plaatselijke agentschappen bieden meerdaagse formules om dit fascinerende landschap te verkennen. En die verkenning brengt je o.a. langs geisers, lagunes en woestijnen. Flamingo’s en lama’s zijn de levende wezens in deze spookachtige wereld, waar je zelfs kan blijven overnachten in een zouthotel. Moet er nog zout zijn?

Volg het pad van de revolutie: in de voetsporen van Che Guevara

De iconische vrijheidsstrijder Che Guevara bracht het laatste jaar van zijn leven in de Boliviaanse Andes door. De locaties waar hij zijn laatste uren doorbracht, zijn onderduikadressen en de plaatsen waar Che en zijn kompanen strijd leverden, vormen nu de Ruta del Che. Dit toeristisch traject start in Vallegrande en eindigt in La Higuera.


Vier nieuwjaar op 21 juni

In Samaipata, een stadje in de omgeving van Santa Cruz, vind je de precolumbiaanse site van Fuerte de Samaipata, die door Unesco op de lijst van het werelderfgoed is geplaatst. Tijdens de langste nacht van het jaar op het zuidelijk halfrond, bij de zonnewende op 21 juni, vindt er op en rond de site een spectaculair en groots volksfeest plaats om het Inca-nieuwjaar in te luiden. En het feest duurt heel de nacht!

Goede bereikbaarheid

Air Europa, de Spaanse luchtvaartmaatschappij, vliegt op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag naar Santa Cruz de la Sierra, via Madrid. Tijdens de zomer vliegt Air Europa zelf 5 keer per week (ook op woensdag). Air Europa werkt samen met de Boliviaanse luchtvaartmaatschappij Amaszonas, zodat je vanuit Santa Cruz naar La Paz, Sucre of Cochabamba kan vliegen.
www.aireuropa.com

Vanuit Brussel, Amsterdam, Düsseldorf, Frankfurt en Parijs biedt Air Europa vlotte verbindingen aan tegen heel competitieve tarieven in economy- en businessclass. De luchtvaartmaatschappij is gespecialiseerd in binnenlandse Spaanse vluchten en intercontinentale vluchten naar Latijns-Amerika. Air Europa is lid van Skyteam. Bovendien genieten de passagiers de voordelen van het frequent-flyer programma SUMA Air Europa.Wat denk jij ervan?