Kabelbaan Cordoba, een schitterend uitzicht


Dankzij het programma "Taboe" van Philippe Geubels, kwam een lang vergeten toeristische attractie terug in de kijker. Kabelbaan Cordoba, een kabelbaan in het heuvelland, met een schitterend uitzicht over de omgeving. Een must voor iedere wandelaar of avonturier in eigen land om te bezoeken!

Uitzicht van over het Heuvelland

Kabelbaan Cordoba in Westouter, wanneer je het iemand zou zeggen dat dit een echte toeristische attractie is, bijna iedereen zou verbaasd zijn. Maar toch... laat je maar eens verbazen! Want achter de gevel van een wegcafé schuilt een echte toeristische parel.

De ingang van kabelbaan Cordoba | (c) Koen Goossens
Aan de ingang van kan je een kleine parkeerplaats vinden. Als je de trappen omhoog gaat kom je een gezellig cafeetje tegen. Vanop het terras heb je een prachtig uitzicht over het heuvelland. Geniet even van een drankje of een ijsje tegen zéér democratische prijzen. Het mag gezegd zijn...


Vanop het terras heb je een mooi uitzicht over de bossen en de stoeltjeslift. De kabelbaan staat nog even stil, perfect om nog een drankje drinken, en te genieten van het mooie uitzicht. Normaal gezien is de de stoeltjeslift open op zondag, maar ook tijdens schoolvakanties en mooie dagen. Bekijk de openingsuren van kabelbaan Cordoba.

Oude glorie, maar niet vergaan

Wie informatie opzoekt over kabelbaan Cordoba, zal zien dat deze gebouwd is door Zwitserse alpinisten in 1958, dat is al een hele tijd geleden. Twee uitbaters van een café hadden het idee opgevat om de twee cafés met elkaar te verbinden. Goed 60 jaar later doet deze kabelbaan nog steeds waarvoor ze werd gebouwd. Bezoekers van de streek laten genieten van het uitzicht, en dat doet ze op een schitterende charmante manier!

Als dit geen plaatje is! | (c) Koen Goossens

Meer informatie


Meer informatie is te vinden op kabelbaan Cordoba en op de Facebook van kabelbaan Cordoba

Wat denk jij ervan?