Movie Park Germany zoekt zwaard Excalibur

(c) Movie Park Germany

Sommigen zullen de waterattractie in Movie Park Germany (Bottrop-Kirchgellen) nog kennen als 'Mystery River' of 'The Neverending Story.'  Het is een van onze oudste en ook meest geliefde attracties in het park. Meer dan 900 liter verf, 2500 meter kabel, 200 nieuwe lampen en meer dan 150 luidsprekers laten na een bouwfase van meerdere maanden en ongeveer een jaar planningstijd een spannende geschiedenis tot leven komen.


(c) Movie Park Germany


Bijna 100 mensen, zowel van Movie Park zelf als ook van partnerfirma’s, waren bij het project betrokken. Tijdens de avontuurlijke zoektocht versperren betoverde bossen, donkere holen en gevaarlijke zeemonsters de weg. Er wachten 12 nieuwe scènes met in totaal ongeveer 400 nieuwe rekwisieten op de bezoekers.
Geen kleine onderneming, want de attractie hoort bij de grootsten in haar soort in Europa. De ritkarakteristiek blijft bestaan,  alleen het verhaal eromheen werd opnieuw geschreven.

(c) Movie Park Germany

De her-thematisering is onderdeel van een omvangrijk kwaliteitsoffensief van Duitslands grootste film- en pretpark. “Onze hoofdfocus ligt natuurlijk op het bouwen van nieuwe attracties, maar we kijken ook zeker naar onze oudere attracties”, vat bedrijfsleider Thorsten Backhaus samen. “En bij alles wat we doen staat het thema film en televisie in het middelpunt. Het afgelopen jaar hebben we een Star-Trek-achtbaan gebouwd en daarvoor een permanente horror-attractie gebaseerd op The Walking Dead. De geschiedenis van Merlijn en Koning Arthur is zo vaak verfilmt, dat veel van onze bezoekers de karakters zeker al kennen.”

(c) Movie Park Germany

Movie Park Germany

Onder het motto ‘Hoera, ik ben in de film!’ biedt Movie Park Germany zijn bezoekers sinds 1996 shows, attracties en evenementen rondom het thema film. Op een terrein van ca. 45 hectare kun je compleet opgaan in de filmwereld en de 40 verschillende attracties staan garant voor spanning, entertainment en adrenalinekicks. Duitslands grootste film- en attractiepark is een bijzondere belevenis voor jong en oud en heeft sinds 2006 het predikaat ‘OK voor kids-veiligheid voorop’ van de technische keuringsdienst TÜV NORD. Met het Nickland, een van de grootste NICK-themagebieden in de wereld, en zijn populaire tv-helden Spongebob en Patrick, Dora en Diego, Paw Patrol en de Teenage Mutant Ninja Turtles is het film- en attractiepark uiterst geschikt voor het hele gezin. Dankzij Movie Park´s eigen reisorganisatie Movie Park Holidays is voor degene die van ver komen, een bezoek inclusief een overnachting in een van de omliggende partner hotels een kinderspel. www.movieparkholidays.nl

(c) Movie Park Germany


Wat denk jij ervan?