Per fiets langs de Neckartal-Radweg

(c) Neckartalradweg

Fietsen langs dicht beboste heuvels, barokke burchten en kastelen, door wijngaarden en pittoreske dorpjes - maar liefst 366 kilometer. Zonder noemenswaardige stijgingen, maar wel met vele hoogtepunten, dankzij de variatie in het landschap, idyllische plaatsen en twee belangrijke troeven in de finale- (of begin)etappe: Heidelberg en Mannheim.

Neckar

Leidraad is de rivier de Neckar, die je van de bron in het natuurgebied Schwenninger Moos, dwars door het Zwarte Woud naar het eindpunt in Mannheim voert. Daar mondt de rivier uit in de Rijn. De fietsroute voert je voortdurend langs het water en heeft daardoor ook bijzondere charme. Je komt door steden als Tübingen, Stuttgart en Heilbronn, en passeert vele bekende bezienswaardigheden zoals het klooster in Bad Wimpfen en de burcht van Gundelsheim. 


Vrij van hellingen

De route bestaat uit 18 verschillende etappes, waarvan je er meerdere per dag kunt rijden. Hoewel de route dwars door het Zwarte Woud gaat, is de route grotendeels vrij van hellingen. Daardoor is de route ook geschikt voor minder ervaren fietsers of gezinnen met kinderen.

Een bijzonder hoogtepunt is de laatste etappe, die de romantische universiteitsstad Heidelberg met de moderne cultuurmetropool Mannheim verbindt. In beide steden vind je diverse gezellige plekken langs het water én een uniek kasteel. In Heidelberg een romantische kasteelruïne, die uitkijkt over de romantische Altstadt en in Mannheim het op één na grootste barokke kasteel van Europa, dat tegenwoordig een universiteit is.

(c) Neckartalradweg

Kwaliteitsroute

De Duitse fietsersbond ADFC heeft de Neckartal-route uitgeroepen tot kwaliteitsroute en vier van de vijf sterren gegeven. Niet alleen vanwege de toeristische hoogtepunten, maar ook door de kwaliteit van de fietspaden, de bewegwijzering, de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en het gastronomische aanbod en accommodaties langs de route. De dorpen en steden aan de route hebben hun krachten gebundeld om fietsers van alle gemakken te voorzien.

Kijk voor gedetailleerde informatie over de verschillende etappes en een interactieve overzichtskaart op www.neckartalradweg-bw.de

Meer informatie over Heidelberg is te vinden op www.heidelberg-marketing.de, over Mannheim op www.visit-mannheim.de


Wat denk jij ervan?