Wandelen rond het kasteel van Poeke

Het kasteel van Poeke | (c) Koen Goossens

Het kasteel van Poeke, een schitterend kasteel omgeven door water en bossen, staat centraal in de Poekekasteel wandeling. Deze wandeling leidt je eerst door het kasteelpark, en vervolgens door de velden rond Poeke. Een zeer mooie wandeling in een rustige omgeving.


Kasteel van Poeke

Het kasteel van Poeke heeft een rijke geschiedenis, wat ooit een versterkte burcht was werd later tot luxueus kasteel gerenoveerd. Na een periode van verval kwam het kasteel in handen van de gemeente Aalter. Na wat restauratiewerken een 10-tal jaar geleden dringen nieuwe herstelling en onderhoudswerkzaamheden zich opnieuw op. Zolang er geen echte, volwaardige bestemming is voor het kasteel zal het steeds opnieuw in verval geraken. Een onverwarmd kasteel temidden van een mooie vijver is niet echt ideaal, dit is ook te zien aan het gebouw. Nadat er veel werd geïnvesteerd in een restauratie, zijn de gerestaureerde delen opnieuw toe aan restauratie. En dat is echt jammer!

Kasteelpark

Een deel van de wandeling gaat door het park van het kasteel, hier staan statige mooie beuken, en mooie dreven met een mooi uitzicht op de velden rondom. Een deel van de tuin werd opnieuw aangeplant zoals de Engelse kasteeltuinen. 

Mooie dreef langs het bos | (c) Koen Goossens
Op sommige plaatsen in het bos kom je grote open stukken grasveld tegen, vol mooie wilde bloemen. Schitterend om te zien, en zeker mooi in de lente. Na een wandeling langsheen het park en de Poekebeek passeer je langsheen mooie open velden in de omgeving. 

Grasvelden vol wilde bloemen, prachtig om te zien | (c) Koen Goossens

Wandelroute

De wandelroute rond het kasteel van Poeke is goed begaanbaar, maar niet geschikt voor kinderwagens. De wandeling is 9km, en biedt mogelijkheden om een stuk in te korten indien nodig.Wat denk jij ervan?