CityZapper lanceert gids voor Noorse Haugesund


CityZapper richt de schijnwerpers op het Noorse Haugesund. Het online portaal waar stedentrippers zich laten inspireren en informeren met handige tips voor hun reis, lanceert een Nederlandstalige city guide voor Haugesund. Het platform heeft hiermee een primeur en zet de bestemming - die midden in de Noorse fjorden tussen Stavanger en Bergen ligt - op de kaart in België en Nederland.


Vikingen

Haugesund is een gezellig stadje aan de Noorse fjorden met een rijke historie op het gebied van Vikingen en haringvisserij. Zo kozen de Vikingkoningen dit gebied als eerste troonzetel en heeft het land zijn naam te danken aan de nabijgelegen zeestraat ‘Nordvegen’. Haugesund groeide uit tot belangrijke havenstad aan het einde van de 19e eeuw, toen de haringvisserij het hoogtepunt beleefde. 


Vandaag de dag kunnen beide historische hoogtepunten nog volop beleefd worden. Zo ligt hier het grootste Vikingschip ter wereld, kan je een bezoek brengen aan een Vikingdorp, is het kasteel van Harald Fairhair - de eerste koning van Noorwegen - nog te bezichtigen en is de haringfabriek ook open voor publiek. Daarnaast is Haugesund de perfecte tussenstop voor iedereen die op avontuur gaat in de Noorse fjorden. 


Evenementen

Festivals en feesten zorgen voor een goedgevulde evenementenkalender in Haugesund. Skånevik Bluesfestival, Sildajazz en Ironman zijn slechts een greep van de festiviteiten die de komende tijd plaats zullen vinden in Haugesund. Zelf ervaren hoe het zou zijn geweest om in de Vikingtijd te leven? Elk jaar vindt in juni het Viking Farm Avaldsnes festival plaats.. 


CityZapper stadsgids

Op CityZapper kan je een complete stadsgids vinden met alle ins en outs over Haugesund. Van de evenementenkalender tot een handig overzicht van de bezienswaardigheden én tips voor leuke restaurantjes en cafés. De stadsgids wordt regelmatig geüpdatet en is eveneens gratis te downloaden in de iOS app van CityZapper. Hiermee zijn een offline kaart en de leukste tips van de redactie altijd binnen handbereik. 


Wat denk jij ervan?