Eerste 100% elektrisch aangedreven vakantieboot in de vaartEcotoerisme zit in de lift. Nicols komt dan ook met de eerste elektrisch-aangedreven boot. De Sixto Green is sinds eind april in de vaart. Het nieuwe vaartuig produceert geen uitlaatgassen en heeft een erg stille motor. Een vaarbewijs is niet nodig, na een korte uitleg, kan je zo op vakantie vertrekken met familie of vrienden.

De eerste 100% elektrisch-aangedreven boot is in de vaart. Sinds eind april kun je voor de eerste keer op de Franse waterwegen het ‘groene’ vaartuig huren (vertrek vanuit Saverne).

Het nieuwe type vaartuig is een primeur, heeft een erg stille motor en produceert geen uitlaatgassen. Dankzij lithium-ion accu's kan je met dit nieuw type vaartuig op vakantie in perfecte symbiose met de natuur. De oplaadtijd van de batterijen bedraagt bovendien zo'n 2 uur. Opladen tijdens je lunchpauze volstaat dus.
In samenwerking met de dienst voor Franse waterwegen werd ook gezorgd voor voldoende oplaadpalen.  10 snelle oplaadpalen werden toegevoegd naast de bestaande elektronische oplaadpalen. Deze snelle oplaadpalen zijn bovendien exclusief voor de Sixto Green.
De Sixto Green is een woonboot voor 6 tot 8 personen. Je kunt vaartochten maken tussen de stopplaatsen Saverne en Harskirchen
.Nicols
Nicols is een 100% Frans bedrijf dat reeds 30 jaar pleziervaartuigen bouwt op de eigen scheepswerf in Cholet, en deze verhuurt op kanalen, rivieren en meren. Nicols heeft een vloot van 300 gezinsvriendelijke huurboten die verspreid zijn over 23 bootverhuurcentra, waarvan 20 in Frankrijk, 2 in Duitsland en 1 in Portugal. Nicols de enige aanbieder van vaarvakanties zonder vaarbewijs in Portugal, vanuit de haven Amieira aan het Alqueva Meer. Om te varen met een Nicols boot is geen ervaring of vaarbewijs nodig.
          
Wat denk jij ervan?