Met de trein langs de mooiste plekjes in Nederland

Met de trein in Nederland langs mooie plekjes | (c) CC0

Sinds de recente trajectwijziging van IC Nederland werd de gezellige, bruisende winkelstad Breda als bijkomende bestemming opgenomen. Bovendien duurt de reis nu een halfuur minder lang voor de klassieke bestemmingen, Rotterdam, Den Haag, Schiphol en Amsterdam. Nu bereik je Rotterdam al in ongeveer 2 uur. Verkies je de hogesnelheidstrein, dan brengt Thalys je nog steeds in 1u50min naar Amsterdam. Onderweg spoor je langs een aantal hippe Hollandse places to be. Wij zetten de leukste adresjes van deze trendy steden even op een rijtje.

Breda

 

Met IC Nederland is Breda de eerste Nederlandse stopplaats. Wist je dat vanuit Antwerpen de reistijd naar Breda slechts 33 minuten bedraagt? Tot 2019, werd Breda verkozen tot ‘de beste binnenstad van Nederland’. Breda is een gezellige, bruisende winkelstad, die bol staat van de historische monumenten, musea en galerieën. Eén daarvan is de Blind wall gallery. In dit museum op straat hebben internationale streetartartiesten het voor het zeggen. Je kunt de verschillende kunstwerken bewonderen tijdens een wandeling doorheen de stad. Kunst en sightseeing in één dus. Wie na z’n culturele uitstap zin heeft in een lekkere lunch, is bij Puick aan het goede adres. De lunchroom is een favoriet bij de locals: de vintage look die urbanjungle combineert met huiselijkheid, zorgt ervoor dat je hier onmiddellijk in één van de comfortabele zetels wilt ploffen. Hier vind je geen standaard broodje met kaas of vlees, wel originele varianten als Libanees platbrood, Israëlische pitabroodjes champignon truffel of pulled pork. 

Rotterdam

 

De reis Brussel-Rotterdam doe je met de IC Nederland in zo’n 2 uur, met Thalys 1u10min. In de stad die bekend staat voor zijn vernieuwende architectuur, kan je tussen de wolkenkrabbers alle kanten uit: winkelen, genieten van talrijke musea of lekker eten. Een verplichte stop voor foodies is bijvoorbeeld Ayla's: je deelt er lekkere mediterrane gerechten met je vrienden, vindt er unieke cocktails én een relaxte sfeer. Met de Social Dining formule kun je bovendien genieten van verschillende kleine gerechtjes. Kroket Loket verzamelt dan weer een heleboel krokettenpret. Hier vind je niet alleen de klassieke rundvleeskroket, maar ook kroketten met pekingeend, chorizo, garnaalkroketten en een kroket met een vulling van pulled pork. Voor de vegetariërs zijn er kroketten met truffel-bospaddenstoel, een kaaskroket en een groentekroket. Eet ze op een broodje van bakker Het Hof van Noman of zo uit het vuistje. 

Den Haag

 

IC Nederland brengt je 4 x/dag rechtstreeks vanuit Brussel in 2u25min naar Den Haag. De koninklijke stad aan de zee combineert nieuwe en oude bouwstijlen, maar ook kunst in al zijn vormen. Vergeet ook niet de leuke winkels, paleizen, restaurants met exotische keuken en de vishaven te bezoeken. Je vindt er een heus kattencafé waar poezen de hoofdrol spelen. Drink er een wijntje met vrienden terwijl de poezen rustig om je heen lopen of geniet van een kop koffie met een van de katten op je schoot. Lola bikes en koffie combineert koffie dan weer met fietsen. Je drinkt hier niet alleen de lekkerste koffie, maar koopt er ook de mooiste fietsen. Wie het liever hogerop zoekt, vindt bij Rooftop Bar Bleyenberg zeker zijn gading. Je vindt er cocktails, dansbare beats en hebt er een prachtig uitzicht over de duinstad. 

Amsterdam


Ook Amsterdam, de Nederlandse hoofdstad, hoeft niet onder te doen. Er heerst een erg gemoedelijke sfeer en ook aan cultureel erfgoed is er geen gebrek. Je vindt er een aantal niet te missen hippe foodbars en toffe winkeltjes. Bij de leuke conceptstore Atelier Anna & Nina bijvoorbeeld, zijn naast sieraden ook de tofste artikelen voor in huis te vinden. Een mix van onder andere vintage medaillons, zilveren opscheplepels en karaffen en moderne lampen bijvoorbeeld. Must-have na must-have na must-have dus. Naast conceptstore is deze winkel bovendien ook een modeagentschap. Het aanbod wisselt er regelmatig. Foodies vinden in Amsterdam met The Avocado Show de eerste avocadobar in Europa. De hoofdrol is er natuurlijk weggelegd voor de avocado. De menukaart is erg uitgebreid. Denk onder andere aan avocadoburgers en poké bowls die er niet alleen als kunstwerkjes uitzien, maar ook nog eens heerlijk smaken.

Met al deze voordelen is 'treinen het nieuwe vliegen', zeker op het Europese continent. Surf naar www.nmbs-internationaal.com en ontdek het grote aanbod.

Boek online je treinreis naar alle hoeken van Europa. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je reis is!


Wat denk jij ervan?