Open Tuinen gaat van start


Het nieuwe seizoen van Open (Exoten)Tuinen gaat van start. Tientallen particuliere tuinliefhebbers in Vlaanderen, Nederland en dit jaar zelfs Zwitserland gooien de poorten van hun tuinen open. 

In de meeste tuinen is de toegang helemaal gratis, en moet er zelfs geen afspraak gemaakt worden: je gaat gewoon naar de tuin die je wil bezoeken tijdens de openingsuren (die te vinden zijn op www.openexotentuinen.nl of www.openexotentuinen.be).

Het zijn voornamelijk exotische tuinen. In sommige tuinen kan je tientallen soorten palmbomen ontdekken, waarvan een tiental soorten min of meer winterhard zijn in onze regio. Ze creëren een echt vakantiegevoel. Maar dit jaar is er ook een particuliere tuinliefhebber aan het Lago Maggiore in Zuid-Zwitserland, die graag gratis rondleidingen geeft in zijn tuin.

De openingsdagen en -uren verschillen van tuin tot tuin. Sommige tuinen zijn al eens in juni open, andere zijn op hun mooist eind juli of augustus. Er zijn zelfs tuinen die tot eind september openingsdagen hebben.

Het volledige overzicht is te vinden op de website van Open Exotentuin.


Wat denk jij ervan?