Vijf prachtige vergezichten in de Franse bergen


Bergketens, vulkaankraters, smaragdgroene meren... Het is geen geheim dat Frankrijk heel wat adembenemende uitzichtpunten te bieden heeft. Ontdek 5 prachtige vergezichten die je alleen in de Franse bergen kan bewonderen. 

Een gletsjerwandeling in Les 2 Alpes


Beleef met stijgijzers aan de voeten en een ijshouweel in de hand een onvergetelijke ervaring op de gletsjer van Les 2 Alpes. Een ervaren gids loodst je zonder problemen langs de gletsjerspleten, zodat je in alle veiligheid kan genieten van de bergwandeling. Als beloning voor het harde werk krijg je een indrukwekkend 360°-uitzicht op de Mont Blanc en de Barre des Ecrins. Een ander mooi uitkijkpunt is de Belvédère des Ecrins, een platforum op 3.400 m boven de afgrond met zicht op de hele vallei van Vénéon. De perfecte plek om je fototoestel boven te halen! 

Een bijzondere vulkaan in Super-Besse in Auvergne


Ooit al eens gehoord van Lac Pavin? Verrassend genoeg is Lac Pavin ook een vulkaan. Of beter gezegd een "maar", een vulkanisch kratermeer. Lac Pavin is uniek in Frankrijk en ligt tussen de middeleeuwse stad Besse en het bergdorp Super-Besse. Een pittoreske wandeling van een uurtje geeft een mooi uitzicht op dit fascinerende kratermeer in het Massif du Sancy. Een must see in Auvergne!

De Alpen bewonderen vanaf het Juragebergte 


Wie een adembenemend uitzicht wil hebben op maar liefst 300 bergtoppen van de Alpen, kan terecht in het bergdorp Métabier in Haut-Doubs in de Jura. Neem de kabelbaan van Morond en maak een wandeling langs de 'Crêtes du Mont d'Or'. Onderweg kom je verschillende uitkijkpunten tegen. Je kan er met zonnig weer de mooiste pieken bewonderen, zoals de Mont Blanc, de Aiguille du Midi of de Jungfrau. Download ook zeker de app Rando HD+ om tijdens de wandelingen alle geheimen van de omringende natuur te weten te komen. 

Smaragdgroene meren in de Pyreneeën 


Op zoek naar een leuke bergwandeling voor het hele gezin? Volg dan de 'Sentier des lacs de Bastan' in Saint-Lary in de Pyreneeën. Deze wandeling bevat weinig hoogtemeters en loopt van de Col de Portet tot de refuge van Bastan. Onderweg geniet je van een fantastisch zicht op het meer van Oule. De hele route is gemakkelijk toegankelijk en kan je ook afleggen met een Jöelette, een rolstoel voor in de bergen. 

Op de top van de Hohneck in La Bresse in de Vogezen 


Je hoeft niet ver te gaan voor een prachtig berglandschap! La Bresse in de Vogezen ligt op minder dan 5u rijden van Brussel en biedt geweldige vergezichten. Wandel naar de top van de Hohneck via de 'Sentier des Névés', een relatief eenvoudige tocht die ongeveer 3 uur duurt. Aan het einde van de wandeling geniet je van een geweldig uitizcht op het Vogezenmassief en de vallei van de Elzas. Bij helder weer kan je soms zelfs de Alpen en de Mont Blanc spotten! Wat denk jij ervan?