Met de boot naar Texel

Deze ferry brengt je van Den Helder naar Texel | (c) JoachimKohlerBremen CC-BY-SA 4.0

Als je Texel wil bereiken dan is de beste optie om dat per boot te doen, en de kans is groot dat je dat doet met de TESO ferry. TESO staat voor Texels Eigen Stoomboot Onderneming, de stoomboot is al lang achterwege gelaten, maar deze veerdienst is eigendom van de inwoners van Texel zelf. Deze moderne veerboten brengen jou en je auto op 20 minuten van Den Helder tot op Texel!


Met de boot naar Texel

Als je de allereerste keer met je auto een veerboot neemt is het best wel spannend. Je weet niet goed wat je precies moet verwachten of doen, maar alles is erg mooi aangegeven. Deze boten zijn echt heel ruim, je kan het vergelijken met een 3 vaksbaan!

Wanneer je in Den Helder aangekomen bent volg je gewoon de pijltjes die aangeven waar de haven is met de veerboot. Aan de ingang van de terminal zal je een ticket kunnen kopen voor de overtocht naar Texel. Je moet hiervoor zelfs niet uit je auto stappen! 
 
Iedereen netjes in de rij, wachten op de ferry naar Texel | (c) Koen Goossens

Alle auto's worden netjes op een rijtje gezet, en wanneer de poort opengaat, dan rij je gewoon verder de "garage" van de boot binnen. Wanneer de boot "volgeladen" is zal je zien dat iedereen uitstapt uit de auto, en naar het dek van de boot gaat. Hier kan je nog even genieten van een kleine snack, een kopje koffie of van het uitzicht.


Ongeveer 20 minuten later wordt er afgeroepen in de boot dat de overtocht er bijna opzit, en dat het tijd is om opnieuw naar de auto te gaan. Even later is de boot aangemeerd op Texel, en gaat de poort open. Eigenlijk is een veerboot een grote drijvende garage!

Wat kost het?

De prijzen zijn afhankelijk van het vervoersmiddel, met de auto betaal je vanzelfsprekend meer dan als voetganger. Maar het is wel goedkoper als je de overtocht maakt op een dinsdag, woensdag of donderdag, dan krijg je korting op een retourticket! Een ticket aan het loket ter plaatse kost niets extra, maar je kan voor het eigen gemak wel steeds je tickets voor Teso online kopen, zo moet je ter plaatsen niet meer aanschuiven in de rij.

Uitzicht over de zee vanop de boot naar Texel | (c) Koen Goossens

Wanneer is er een boot van Den Helder naar Texel?

Het tijdschema kan wijzigen wanneer er een grote drukte is, bijvoorbeeld in het hoogseizoen, wanneer er veel toeristen zijn die Texel willen bezoeken. De kans bestaat dat Teso dan extra afvaarten inzet om de dienstverlening te verhogen.


Wanneer is er een boot van Texel naar Den Helder?

Opnieuw kan ook hier tijdens de drukke periodes ervoor zorgen dat er extra afvaarten ingelast worden. bekijk de normale Teso dienstverlening van Texel naar Den Helder, maar hou de website in het oog voor extra afvaarten!


Wat denk jij ervan?