De wijngaard aan je vakantiewoning


De druivenoogst komt er weer aan, een interessante tijd in het jaar om wijnstreken te bezoeken en verrassende wijnen te ontdekken. Wie het slim speelt (je kan immers niet altijd bob zijn) bezoekt zorgeloos een wijnboerderij zonder nog maar zijn vakantiehuis te verlaten… Vakantiewoning en wijnboerderij in een, dat is niet alleen praktisch maar ook dubbel genieten. Ga op vakantie naar jouw favoriete wijnstreek, ontdek meer over wijn en verblijf in vakantiehuizen met een unieke wijngeschiedenis.

Wijnboerderij in voormalig klooster in Toscane 


Dichtbij het middeleeuwse dorpje Montepulciano, waar Montepulciano de Abruzzo ooit zijn oorsprong kende, ligt een prachtige wijnboerderij. De agriturismo is een voormalig klooster uit de elfde eeuw en ligt in de glooiende heuvels met granenvelden en de typische rijtjes met cipressen. Je slaapt er in wat vroeger de kloosterkamers waren middenin de wijngaard van de sympathieke eigenaar Fabrizio. Hij verbouwt er de beroemde wijnen Vino nobile di Montepulciano en Rosso di Montepulciano. Je krijgt er ruim de kans om van zijn heerlijke wijnen, alsook olijfolie, te proeven. 

Agriturismo uit de 15de eeuw voor Chianti Liefhebbers 


Liefhebbers van de Chianti wijnen kunnen terecht in deze agriturismo waar de bekende wijn "Chianti dei Colli Fiorentini" en olijfolie "extravergine" niet alleen wordt geproduceerd, maar ook kan worden geproefd. Gasten kunnen in de 15e-eeuwse villa deelnemen aan een wijnproeverij of met de huiseigenaar een bezoekje brengen aan de wijnmakerij, wijnkelders en enotheek. Ook een wandeling doorheen de wijngaarden is mogelijk. Elk appartement heeft een eigen terras met pergola waar je kunt genieten van een glaasje wijn. Je liefde voor wijn en elkaar vereeuwigen? Dat kan. Op verzoek kan je hier trouwen in het aangrenzende 12e-eeuws kerkje, de "Chiesa di San Lorenzo". 

Voormalige duiventil temidden beste Bordeauxwijnen 


De wijnranken van de beste Bordeauxwijnen als Sauternes, Ste. Croix du Mont en Loupiac bezoeken kan vanuit een wel heel bijzondere uitvalsbasis. Wanneer je in dit sfeervolle vakantiehuis rondloopt zou je nooit denken dat dit vroeger een duiventil was! De fris ingerichte vakantiewoning met zwembad ligt letterlijk tussen die wijngaarden. De eigenaar laat je ook graag een kijkje nemen in zijn wijnkelders waar het niet alleen bij kijken hoeft te blijven. Vanuit het landgoed, dat vernoemd is naar de heilige bisschop St. Ezelin, sta je in geen tijd bij de diverse kastelen in de omgeving 

In een 17de eeuwse wijnhuis in de Elzas 


Bezoek de enige plek in Frankrijk waar de wijnen niet naar de streek worden genoemd maar naar het druivenras. De Elzas is als wijnstreek vooral gekend voor zijn stille witte wijnen die gemaakt worden van slechts één druivensoort. Langs de “Route des Vins” bezoek je een aantal gezellige wijndorpjes. Één van die dorpjes is Riquewihr waar je in een 17e-eeuws wijnhuis kan verblijven. Wie houdt van gezelligheid, het leven in de bergen en een authentieke dorpssfeer is hier aan het juiste adres.


Wat denk jij ervan?