Elektrische deelsteps van Bird strijken neer in Brussel


Bird, wereldwijd verspreide systeem voor elektrische deelsteps, is gelanceerd in Brussel. Bird is een betaalbare en milieuvriendelijke vervoersoplossing die het aantal korte autoritten in de stad doet verlagen. Voortaan kunnen inwoners, pendelaars en toeristen dankzij de Bird app tussen 7u en 21u een elektrische deelstep vinden, reserveren en gebruiken.


Parijs was reeds eerder de eerste Europese stad waar Bird gelanceerd werd. Het initiatief werd warm onthaald door de plaatselijke bevolking. Bird komt tegemoet aan het probleem van ‘de laatste kilometer’ op momenten dat de afstand te kort is om voordeel te halen uit het gebruik van het openbaar vervoer en te lang om te voet af te leggen. Dit soort afstanden wordt in de praktijk nog vaak overbrugd met de auto waardoor het verkeer in de stad dichtslibt en de concentratie van uitlaatgassen toeneemt. Bird is een milieuvriendelijk alternatief voor deze autoritten.

Veiligheid

Zoals het een verantwoord ondernemer betaamt, zorgt Bird ervoor dat alle steps ’s nachts van de straat worden gehaald. Indien er behoefte is aan een groter aantal steps, dan zullen er ook meer worden ingezet. Veiligheid is voor Bird een topprioriteit. Daarom werd een aantal maatregelen en initiatieven genomen om ervoor te zorgen dat Bird een positieve aanvulling blijft op de transportmix. De minimumleeftijd om een Bird te gebruiken is 18 jaar.

Hoe werkt Bird steps?

  • Download de Bird app op uw smartphone en maak een account aan
  • Open de app en vind de dichtstbijzijnde Bird-step
  • Scan de code bovenaan de Bird om de step te ontgrendelen en vertrek
  • Geniet van uw rit
  • Zodra u uw bestemming heeft bereikt, laat u de step achter op een verantwoorde plek (versper geen voetpad of een ander openbare plaats) en beëindigt u uw rit in de app.
Bird biedt nieuwe gebruikers een ritkorting van €5 aan wanneer ze in het betaalgedeelte van de app “BIRDBRUSSEL” invullen.


Over Bird

Bird is een onderneming die elektrische vervoersmiddelen aanbiedt om de ‘laatste kilometer’ op een betaalbare en milieuvriendelijke manier overal ter wereld te overbruggen. Het bedrijf beschikt over een vloot van elektrische deelsteps die via smartphone gereserveerd en gebruikt kunnen worden. Bird zorgt ervoor dat mensen zich op een ecologische en betaalbare manier in de stad kunnen verplaatsen. Dankzij Bird kan men ‘de laatste kilometer’ van de metro of bus naar de eindbestemming overbruggen. Het bedrijf werkt nauw samen met de steden waar het zijn diensten aanbiedt. Op die manier kan Bird een betrouwbare en betaalbare vervoersmogelijkheid zijn voor mensen die in de stad wonen en werken.


Bird werd opgericht in 2017 door vervoerspionier Travis VanderZanden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venice (Californië). Bird breidt zich razendsnel uit over de Verenigde Staten en wordt nu ook in andere delen van de wereld gelanceerd. Op dit ogenblik is het bedrijf al aanwezig in bijna 60 steden en meer dan 80 universiteitscampussen wereldwijd.


Volg Bird op Instagram (www.instagram.com/bird), op Twitter (@Birdride) of via de website (www.bird.co) voor meer info.


Wat denk jij ervan?