Gent-Wevelgem in Flanders Fields


Westtoer zorgt voor een primeur met de introductie van de sportieve fietsroute “Gent-Wevelgem in Flanders Fields”. De grensoverschrijdende route trekt door het Vlaamse en Franse Heuvelland en is 80 km lang met meer dan duizend hoogtemeters. Het parcours van GW IFF trekt opeenvolgend vanuit Kemmel door Westouter, Boeschepe, Godewaersvelde, Berthen, Bailleul, Loker, Dranouter en eindigt met een dubbele beklimming van de Kemmelberg. Een eerbetoon aan de 'Flandriens'…


Het Heuvelland als 'sufferzone' voor de wielerliefhebber

Op het programma staan 11 stevige hellingen, 80 km, 1.000 hoogtemeters met de belangrijkste doortochten van Gent-Wevelgem. De uitdaging start aan het Bezoekerscentrum 'Het Heuvelland' te Kemmel. Via de Lettenberg en de Scherpenberg gaat het richting Catsberg en de Kokereelberg op het Franse grondgebied van 'Destination Coeur de Flandre.' Je bedwingt de Zwarteberg en de Ravensberg om terug de Westhoek binnen te duiken richting Baneberg en Rodeberg, waarna de finale zich aankondigt met de dubbele beklimming van de Kemmelberg. De terugkeer loopt over de Monteberg. Wielerfanaten zullen zich kunnen meten met elkaar op de Strava-segmenten en in de speciale sufferzones.

Interesse uit eigen land én groeiende internationale belangstellingDe sportieve fietsroute speelt in op de groeiende nationale en internationale belangstelling voor de Vlaamse wielerklassiekers. Het segment van sportieve fietsers is snel groeiend zowel bij mannelijke als vrouwelijke fietsfanaten. De Vlaamse kasseien en routes spreken vooral de Angelsaksische landen aan (VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland) maar ook de buurlanden zijn sterk aanwezig op onze fietsroutes. Verdere troeven zijn onze gastronomie, onze landelijke regio’s en het WO-I gebeuren.

'Cycling in Flanders' als ambassadeur voor Vlaanderen

Deze sportieve fietsroute is een initiatief van Westtoer apb en kwam tot stand in samenwerking met de Gemeente Heuvelland, Organisatie Gent-Wevelgem, Toerisme Westhoek, Toerisme Leiestreek en Destination Coeur de Flandres. De route kadert in het toeristisch hefboomproject 'Homeland of Cycling' en werd gerealiseerd met de steun van Toerisme Vlaanderen in het kader van het Impulsprogramma Kernattracties. Minister van Toerisme Ben Weyts wenst Vlaanderen internationaal te promoten als wielerbestemming bij uitstek en als bakermat van de “Flandriens”. Meer info vindt u eveneens op www.cyclinginflanders.cc


Praktisch

Het parcours is digitaal beschikbaar maar ook bewegwijzerd zodat je de rit het ganse jaar door kunt rijden. Een wielerkaart is verkrijgbaar aan de prijs van € 2,00 via de webshop van Westtoer.

Websites Wat denk jij ervan?