Wandelen over de kliffen bij Étretat

De bekende "falaises d' Étretat" | (c) Koen Goossens

Étretat, misschien heeft u er nog nooit van gehoord? Nochthans is het een ideale plek voor een dichtbijvakantie of een wandelweekendje. Steile kliffen, met een prachtig uitzicht over het blauwe water en het strand. Deze unieke plek moet je gewoon gezien hebben!


Étretat, verborgen in Normandië

Étretat, een klein stadje aan de Normandische kust, op het eerste zicht is hier niets speciaals te zien, de meeste toeristen rijden deze plaats achteloos voorbij. De meeste bezoekers gaan naar de meer bekende "stranden van de landing" maar toch is dit een unieke plaats om een weekendje te genieten van het schitterende uitzicht, dat verborgen ligt even buiten Étretat  . Ben je eerder een type dat reist om te wandelen en te genieten van de prachtige natuur en de rust, dan ben je in Étretat zeker aan het juiste adres!

Wat een uitzicht! | (c) Koen Goossens

Wandelen langs de steile kliffen

Maak je rugzak klaar en trek je wandelschoenen aan! Étretat is een prima startplaats voor een wandeling! De grillige rotskust met de steile kliffen zorgen ervoor dat je steeds kan genieten van een prachtig uitzicht! Goede wandelschoenen zijn wel nodig, want af en toe zitten er erg steile stuken in, en dan zijn wandelschoenen echt geen overbodige luxe.

Wandeling van Étretat naar Monument Nungesser et Coli

Als je vertrekt in Étretat kan je vanop het kleine strand twee kanten op, als je richting het Noorden wandelt ga je richting het monument van Nungesser et Coli, hier staat een indrukwekkend monument, ter ere van een van de grootste luchtvaartmysteries.  Hier vertrok in 1927 een vliegtuig "L' Oiseau Blanc" voor een recordpoging om de eerste trans-Atlantische vlucht te maken tussen Parijs en New York. In Étretat zijn zij het laatst gezien, een grote menige stond hen tevergeefs op te wachten in New York...

Een landmark in Étretat het Monument Nungesser et Coli | CC0

Wandelen richting les Falaises d' Étretat

Wil je een prachtig stukje natuur bewonderen, trek dan je wandelschoenen aan (en neem bij warm weer ook je zwemshort mee!), want tijdens je prachtige wandeltocht langsheen "Le chemin des Douaniers" kom je ook een schitterend strandje tegen met helderblauw water!

Als je zuidwaarts wandelt vanop het strand, dan wandel je langs de eerste steile klif de  naar omhoog, dit is de Aiguille d' Étretat. Hier wordt het landschap wat woester. Het pad is goed begaanbaar en leidt je langs specaculaire kliffen. Éen van de mooiste en bekendste kliffen is de Porte d' Aval, het lijkt (mits enige verbeedling) alsof er een olifant met zijn slurf in het water raakt...

De Porte d' Aval in Étretat, net als een olifant! | (c) Koen Goossens

Hier stopt voor veel toeristen de wandeling, maar verder dan de Porte d' Aval valt nog heel wat moois te zien, en vooral als het warm weer is, en je hebt zin om te zwemmen na deze wandeling wacht je een schitterend strandje!

Naast de Porte d'Aval zijn er nog andere mooie stukjes te zien! | (c) Koen Goossens
Als je nog even verderwandelt gaat het pad naar beneden, hier is er een opening in de kliffen ter hoogte van het dorpje Le Tilleul, hier heb je de kans om een verfrissende duik te nemen op een schitterend strandje! Het helderblauwe water en de keien doen je denken aan een strand aan de Côte d' Azur, als je wil kan je nog verder wandelen richting de vuurtoren "Phare d' Antifer"

Het prachtige strandje van Le Tilleul | (c) Koen Goossens

Étretat, dé plek voor een weekendje uitwaaien!

Heb je zin gekregen om eens te wandelen langsheen deze grillige kustlijn? Hoe kan het ook anders! Op slechts 5u rijden van bij je thuis kan je genieten van een woest maar divers landschap met schitterende panorama's. Hier vind je geen hoogbouw, maar kan je de uitgestrektheid bewonderen van deze ruwe kustlijn!


Wat denk jij ervan?