20 % meer reizigers op het vliegtuig

Een vliegvakantie in het najaar, even genieten voor de winter | CC0

Steeds meer Belgen kiezen een vliegvakantie om er tijdens de herfstvakantie op uit te trekken. Toerismegroep TUI noteert een stijging van 20% ten opzichte van de herfstvakantie 2017. Spanje blijft de onbetwiste favoriet bij onze landgenoten. Maar ook de niet-Europese bestemmingen zijn helemaal terug: het aantal reizigers naar Egypte verdubbelt t.o.v. de vorige herfstvakantie, terwijl Tunesië en Turkije 50% stijgen. 

Ook de herfst- en krokusvakantie worden populair | CC0

'Kleine' schoolvakanties zijn elk jaar voor een groter aantal reizigers een aanleiding om er even tussenuit te gaan. Net als in 2015, 2016 en 2017 noteert TUI ook deze herfstvakantie een forse groei. Tijdens de vorige jaren boekten er telkens 10% meer reizigers; dit jaar is de stijging zelfs 20%, mede als gevolg van een systematische uitbreiding van het aantal beschikbare vliegtuigplaatsen bij TUI fly. 

Spanje

Vaste waarde Spanje blijft de grote favoriet. Eén reiziger op twee kiest voor een Spaanse bestemming en 70% daarvan reist naar de zonzekere Canarische Eilanden met Tenerife als overduidelijke koploper. 

De Canarische eilanden blijven populair als tussenvakantie | CC0

Terug naar Egypte

De groei van het aantal reizigers situeert zich vooral op de niet-Europese bestemmingen: Egypte is helemaal terug van weggeweest en kan deze herfstvakantie zijn aantal reizigers zelfs verdubbelen na een reeds sterke herfstvakantie 2017.

Egypte is terug een interessante vakantiebestemming | CC0

Ook Tunesië en Turkije winnen zeer snel aan populariteit en gaan 50% vooruit. Voor deze landen ligt een aanbod aan kwalitatief hoogstaande hotels tegen een zeer gunstig prijskaartje aan de basis van dit succes. 

Verre bestemmingen

Verre bestemmingen als Mexico, de Dominicaanse Republiek of Florida zijn voor velen nog de vakantieplek bij uitstek voor een exotische week onder de zon. De vluchttijd en een gevoelig tijdsverschil van minimum 6 uren doen meerdere Belgen evenwel besluiten om de Caraïben eerder te bezoeken tijdens langere vakantieperiodes. 

Herfst

De herfstvakantie in België of een buurland doorbrengen blijft, dankzij de korte verplaatsing en de kleurrijke natuur in de herfst, evenwel ook zeer populair. In België ontvangen de Ardennen nog net iets meer vakantiegangers dan de kust. In Duitsland is de Eifel veruit de meest gekozen streek. Het Nederlandse Zeeland lokt het meeste bezoekers en in Frankrijk is de Elzas de onbetwiste nummer 1. 

Wandelen in de Eifel, dichtbij en toch helemaal anders | CC0

Citytrip

Belangrijke trend bij de citytrippers: Londen verwelkomt deze week 50% meer Belgen dan vorig jaar en wordt weer de belangrijkste cultuurstad. Lissabon, al een tijdje zeer trendy, verdubbelt zelfs zijn bezoekersaantal vanuit België en prijkt al op dezelfde hoogte als vaste waarde Parijs. 

Londen is superpopulair dankzij de vlotte Eurostar verbinding | CC0
Het gemiddelde budget dat de Belg aan de herfstvakantie spendeert, is € 1.200 per persoon voor vliegvakanties, € 250 voor autovakanties en € 320 voor een citytrip. 

Top 10 vliegvakanties

1) Spanje
2) Egypte
3) Turkije
4) Marokko
5) Tunesië
6) Kaapverdië
7) Dominicaanse Republiek
8) Cyprus
9) Portugal
10) Mexico

Top 5 autovakanties

1) Duitsland
2) België
3) Frankrijk
4) Nederland
5) Spanje

Top 5 citytrips

1) Londen
2) Barcelona
3) Parijs
4) Lissabon
5) Rome


Wat denk jij ervan?