Citytrip naar Lyon


Twee steden, twee gezichten: Clermont-Ferrand, een mix van erfgoed en natuur, Lyon, een rijke en levendige metropool, ideale bestemmingen voor een bijzondere citytrip. 
De meeste toeristen kennen Lyon alleen maar vanop de borden langs de autostrade richting zuiden van Frankrijk. Clermont-Ferrand is vooral bekend door de Michelinfabrieken en minder voor zijn uitzonderlijk architecturale en natuurlijke erfgoed of zijn culturele festivals.

Lyon, cultuurstad met een rijke geschiedenis en hoofdstad van de gastronomie 

Tweeduizend jaar geschiedenis hebben in Lyon sporen nagelaten. Bezoek de Romeinse archeologische sites, het Oude-Lyon – werelderfgoed van de Unesco - met zijn renaissance-architectuur, La Presqu’île het hart van de stad, het dorpse La Croix-Rousse en ook het hedendaagse Lyon met de vernieuwende architectuur van het la Confluence district waar het Musée des Confluneces zich bevindt. Het is een gebouw gemaakt van glas, beton en roestvrij staal gelegen waar de Rôhne en Saône samenvloeien.

Lyon, op en top eigenzinnig | (c) CC0

Het rijke erfgoed wordt getoond in verschillende musea zoals Musée des Confluences. Het ligt op de plaats waar Rhône en Saône samenvloeien en valt op door de futuristische architectuur. 

Le Musée des Confluences, zeer futuristisch

Studentenstad Lyon is zo gezellig en levendig dat je er dagenlang kan flaneren. De toffe sfeer wordt nog versterkt door de vele festivals, verspreid over het jaar. In december wordt Lyon door La Fêtes des Lumières omgetoverd in een openluchttheater. Monumenten, straten, pleinen, parken zijn verlicht en overal in de stad zijn er lichtshows van internationale artiesten. Ook het Festival de la Soie, half november, is een niet te missen evenement. Met tentoonstellingen en animatie wordt gefocust op Lyon als zijdestad. 

La Fête des Lumières 

Lyon, hoofdstad van de gastronomie, heeft al eeuwenlang een ijzersterke gastronomische reputatie. Er zijn achthonderd restaurants, waarvan meerdere met sterren, en er zijn topchefs aan het werk zoals Paul Bocuse. De tientallen eenvoudige eethuizen, Les Bouchons, zijn bekend voor de traditionele keuken, de gerechten van de zijdewerkers van vroeger, met ingrediënten zoals lever, worst, spek en schapenpoten.Bij dat lekker eten hoort natuurlijk een goede wijn en ook die staat op het menu. Lyon is het centrum van een groot wijngebied, met naar het noorden de Beaujolais, naar het zuiden de Côte du Rhône. 

 
 
Meer informatie over Lyon is te vinden op www.onlylyon.com


Wat denk jij ervan?