Kerstsfeer, shopping, gastronomie en wellnes in Groothertogdom


Mooie steden als Luxemburg of Trier combineren met een gezellig hotel op een rustige plek, het heeft zo zijn voordelen. De Logis-hotels zijn gekend voor hun gezelligheid, persoonlijke ontvangst, charmante sfeer en restaurants met lokale en seizoensgebonden producten. Na een dagje shoppen kun je lekker ontspannen in je hotel en hoef je ook niet meer naar buiten voor een restaurant. Ideaal in de winter. 

Gezellige kerstmarkten, mooie winkels, lekker eten, goede wijn, en - als het even kan - een deugddoend moment in de sauna. Laat je verwarmen in de volgende hotels. 

Op hotel net buiten Luxemburg in Remich 


Op 20 km van de hoofdstad Luxemburg ligt het rustige en klassevol ‘Hotel Saint-Nicolas - Spa’. Laat je - na een dagje shoppen - verwennen in een wereld van wellness met een verwarmd binnenzwembad, een infraroodcabine, een sauna, een stoombad, een ijsgrot en een minifitnesscentrum. Massages kun je reserveren. De keuken van dit Logis hotel is verfijnd en de beste wijnen worden in het gastronomisch restaurant "Lohengrin" geserveerd. De kamers zijn zeer comfortabel. 

Een dagje shoppen in Luxemburg combineer je in de winter met een bezoek aan de kerstmarkten, verspreid over de stad. Hop van de ene markt naar de andere en geniet van het sprookjesachtige decor. De leukste shopping hotspots - trendy, ambachtelijk, lokaal en internationaal - zijn de wijken Ville-Haute en Gare. Het centrum van Luxemburg kun je gemakkelijk en helemaal te voet verkennen. 


Ook Trier is snel bereikbaar met de wagen. Van 23 november tot en met 22 december 2018 kun je er genieten van de kerstmarkt op de middeleeuwse Grote Markt en het plein voor de Dom. De sfeer rond een honderdtal kraampjes is gezellig en er is van alles te koop: kaarsen, kerstversiering, glaswerk, keramiek, houten speelgoed en ook heerlijke Flammkuchen en uiteraard Glühwein. Trier is een schilderachtige stad met gezellige eetgelegenheden en cafeetjes, ideaal voor de winterdagen.


Lekker genieten in hotel Lekker

Hotel Lekker. Het klinkt een beetje als een snoephotel maar het is veel meer dan dat. Als je vanuit Trier in noordoostelijke richting rijdt, ben je na zo’n 30 km in Neumagen-Dhron. Daar is een kleinschalig 18de eeuws hotel met 11 suites. Het is er rustig, sfeervol en het eten is natuurlijk lekker. De eigenaar en chef-kok Remko Bordens heeft veel internationale ervaring en dat merk je aan de originele gerechten. In de prachtige gewelfde eetzaal met zicht op de tuin en de Moezel, geniet je ook hier weer, na een dag shoppen in Trier, Wittlich of Bernkastel-Kues.


Nog tijd over? Volg de Moezel tot in het Franse Thionville. Voor een Logis hotel in de buurt: surf naar www.logishotels.com


Wat denk jij ervan?