Noors wintersportgebied Geilo breidt uit


Het Noorse wintersportgebied Geilo breidt deze winter uit met twee nieuwe restaurants bovenop de pistes. Daarnaast komt er een betere verbinding tussen Geilohovda en het centrum van Geilo. Met deze veranderingen wordt Geilo een nog veelzijdiger en completer skiresort voor de skiër, snowboarder en wintersportgangers die liever (ook) andere winteractiviteiten ondernemen.

Nieuwe restaurants op de piste

Dit wintersportseizoen hoef je in Geilo allesbehalve op een houtje te bijten. Twee nieuwe restaurants openen de deuren op de piste: vanaf december kun je op de top van de Halstensgård terecht in cafetaria Geilotoppen Cafe. Niet veel later zal Fugleleiken Cafe, op de gelijknamige Fugleleiken, beschikbaar zijn voor lunch en diner.

Betere verbinding tussen het centrum van Geilo en Geilohovda

De bereikbaarheid tussen de de verschillende pistes in het skigebied van Geilo wordt dankzij een betere verbinding tussen Geilohovda en het centrum van Geilo vergroot. Dit deel is vooral bestemd voor de meer ervaren skiërs. Je kon al makkelijk naar de top van Geilohovda via de skiliften van Geiloheisen en Havsdalen, maar die tijd wordt aanzienlijk verkort wanneer je in het centrum van Geilo zelf verblijft. 


Veelzijdige wintersportbestemming

Geilo is een van de meest veelzijdige wintersportbestemmingen van Noorwegen. Naast 39 verschillende pistes, 50 afdalingsmogelijkheden, 3 funparks en sneeuwzekerheid van november tot mei, biedt het resort nog veel meer vertier: zo kun je er ook langlaufen, een hondensledetocht maken, ijsvissen, ijszwemmen, sneeuwschoenwandelen, paardrijden en fatbiken. In Dagali Fjellpark kun je een sleebaan van 1850 meter lang af, waarbij je snelheden van 70 kilometer per uur bereikt. Van 14 tot en met 16 februari 2019 vindt voor de tweede keer het Ice Music Festival Norway in het skigebied van Geilo plaats. Onder de sterren van het dorpje Finse wordt weer een uniek muziek- en kunstfestival georganiseerd, waarbij alles in het teken staat en is gemaakt van ijs. De precieze line-up wordt nog bekend gemaakt.

Mooiste treinroute ter wereld

Vanuit Amsterdam vliegen er dagelijks meerdere KLM-vluchten naar Oslo. Vanaf de Noorse hoofdstad rijd je in twee uur naar Geilo, maar ook de trein behoort tot de mogelijkheden. Deze treinroute wordt gezien als een van de mooiste ter wereld. 

Voor de beste deals naar Geilo ga je naar: boek.norwayhomeofskiing.com. Hier vind je een variërend aanbod aan reizen met inclusief het vervoer (ferryovertocht of KLM-vluchten) en overnachtingen. Je boekt jouw reis naar Geilo al vanaf €459.

Wil je meer informatie over Geilo en de andere Noorse skigebieden? Bekijk de website van Norway Home of Skiing en zie welke mogelijkheden het land nog meer op wintersportgebied te bieden heeft.


Wat denk jij ervan?