Singapore Airlnes lanceert 's werelds langste vlucht

(c) Singapore Airlines

Op 11 oktober 2018, om 23.37u (lokale tijd), vertrok de eerste nieuwe non-stop vlucht van Singapore naar New York vanaf Changi International Airport en arriveerde een dag later, om 05.29u (lokale tijd), op Newark Liberty International Airport. De vliegtijd was 17 uur en 52 minuten.

Airbus

De geheel nieuwe Airbus A350-900ULR (Ultra Long Range) zal de route aanvankelijk driemaal per week uitvoeren, met vertrek vanuit Singapore op maandag, donderdag en zaterdag. Met de aflevering van een aanvullend A350-900ULR vliegtuig vliegt vanaf 18 oktober de route dagelijks.

Voor het vertrek van de de inauguratievlucht werden passagiers bij de gate in Singapore verwelkomd met optredens en een ruim aanbod aan eten en drinken. Tevens ontvingen passagiers een exclusieve goodiebag met een herdenkingscertificaat en een set SIA-gemerkte Bodumglazen.

(c) Singapore Airlines

Gezond

Naast de maaltijdkeuzes van SIA, samengesteld door haar eigen International Culinary Panel van chefkoks, ervaarden passagiers aan boord van ’s werelds langste vlucht ook een comfortabele en ontspannende reis dankzij de speciale Wellness Cuisines die door de chef-koks en voedingsdeskundigen van CanyonRanch - een vooraanstaand bedrijf op het gebied van gezond leven en welzijn - zijn samengesteld.


Interieurverlichting

Ontworpen met het welzijn van de passagiers in het achterhoofd, werden ook slaapstrategieën en specifieke interieurverlichting geïntroduceerd om de sfeer in de cabine voor rust en ontspanning verder te bevorderen.

Het toestel is ontworpen met hogere plafonds, grotere ramen en een extra wide body om jetlag te verminderen en om ervoor te zorgen dat passagiers zich bij aankomst ontspannen en goed uitgerust voelen.

KrisWorld

Passagiers hebben nog meer controle over hun in-flight entertainment systeem dankzij my KrisWorld, het eerste gepersonaliseerde in-flight entertainment systeem ter wereld, dat inhoudsaanbevelingen doet op basis van de voorkeuren en kijkgeschiedenis van de passagier. KrisFlyer-leden kunnen hun voorkeuren opslaan, hervatten, afspeellijsten maken en hun voorkeuren op my KrisWorld aanpassen voor volgende vluchten. Bovendien hebben KrisFlyer-leden toegang tot 200 extra uren aan entertainment aan boord. Di tkomt bovenop de al meer dan 1.000 uur aan bestaand entertainment aanbod tijdens de vlucht.Passagiers kunnen aan boord van het nieuwe A350-900ULR toestel van Singapore Airlines ook de razendsnelle WiFi service ervaren. Uitgerust met de nieuwste satellietmodem van Panasonic Avionics is deze service in staat om passagiers sneller internet te bieden. Momenteel beschikken alleen de A350-900ULR toestellen in de vloot van Singapore Airlines over deze dienst, maar deze zal geleidelijk aan worden geïntroduceerd op andere vliegtuigen die ook zijn uitgerust met het internet en de mobiele in-flightconnectiviteit van Panasonic Avionics.

Non-Stop

SIA is ‘s werelds eerste klant voor de nieuwe A350-900ULR, met zeven orders bij Airbus. Het vliegtuig wordt uitgerust in een twee-klassen indeling, met 67 Business Class stoelen en 94 Premium Economy Classstoelen.

Het vliegtuig zal ook worden gebruikt voor nieuwe non-stop vluchten tussen Singapore en Los Angeles, die op 2 november 2018 worden gelanceerd. Daarnaast zal het toestel worden ingezet om de vluchten op de bestaande Singapore-San Francisco route uit te breiden. Tegen het einde van het jaar heeft SIA wekelijks 27 non-stop vluchten tussen Singapore en de Verenigde Staten.


Wat denk jij ervan?