Skiplezier in het Noorse Hemsedal


Hemsedal was al een populaire bestemming voor wintersporters die van freeriden houden, maar met de uitbreiding van een aantal activiteiten en een nieuwe piste wordt het een nog veelzijdigere skiregio voor zowel de beginnende als gevorderde sneeuwliefhebber. Deze winter wordt de vorig jaar geopende Fun Ride uitgebreid, starten er freeride-lessen voor tieners en opent een nieuwe piste. Ook vindt van 23 tot 29 maart na vijf jaar opnieuw de Norwegian Alpine Championships plaats in après-ski walhalla Hemsedal.

Uitbreiding Fun Ride

Hemsedal is al meerdere keren uitgeroepen tot ‘Norway’s best skiresort’ en houdt haar reputatie hoog dankzij de uitbreiding van de vorig jaar geopende Fun Ride. De indeling van dit stuk skigebied is geïnspireerd op zowel een sneeuwpark als een skicross baan en krijgt deze winter meer elementen om de ervaring nog beter te maken. De Fun Ride is te vinden op de blauwe piste (32), waar je tijdens je tocht naar beneden onder meer bruggen en tunnels en buckels passeert. 

Freeridelessen voor tieners

Als bekend skioord voor volwassen freeriders biedt Hemsedal nu ook voor de jongere generatie off-pistemogelijkheden. Dit skiseizoen kunnen avontuurlijke kinderen tussen 10 en 15 jaar in Hemsedal terecht bij Freeride, een nieuwe skischool die zich volledig focust op het verbeteren van de skitechniek, het leren van nieuwe trucs en het freeriden zelf. De skischool richt zich op gevorderde tieners die de rode pistes onder knie hebben, elke lift aandurven en klaar zijn voor de zwarte afdalingen.

Nieuwe piste

Hemsedal breidt ook het aantal pistes uit. Bovenaan de Ulvenlift opent deze winter een nieuwe afdaling. Dat brengt het totale aantal pistes naar 51.

Norwegian Alpine Championships

Na een afwezigheid van 5 jaar vinden van 23 tot en met 29 maart de Norwegian Alpine Championships plaats opnieuw plaats in Hemsedal. De beste mannelijke en vrouwelijke alpinisten van Noorwegen doen mee aan het nationale kampioenschap. De strijd wordt gespeeld in de categorieën Slalom, Giant Slalom, Super-G en de Downhill. 


Makkelijk bereikbaar via Oslo

Hemsedal ligt in een dal tussen Oslo en Bergen. Vanaf Schiphol vertrekken er dagelijks KLM-vluchten naar de Noorse hoofdstad. Vanuit Oslo is het nog zo’n drie uur rijden en op vrijdag en zondag vertrekt er ook een directe bustransfer vanaf de luchthaven.

Voor de beste deals naar Hemsedal ga je naar: boek.norwayhomeofskiing.com. Hier vind je een gevarieerd aanbod aan reizen inclusief het vervoer (ferryovertocht of KLM-vluchten) en overnachtingen. Je boekt jouw reis naar Hemsedal al vanaf €349.Wil je meer informatie over Hemsedal en de andere Noorse skigebieden? 

Bekijk de website van Norway Home of Skiing en zie welke mogelijkheden het land nog meer op wintersportgebied te bieden heeft.


Wat denk jij ervan?