Zonder stress naar de sneeuw

 

Kun je je geen winter zonder skivakantie voorstellen of is een familievakantie in de bergen traditie? Reis dan met de trein naar de sneeuw: zonder stress, zonder files. En laat dan op de piste alle remmen los! 

Snowboardfanaat, skiliefhebber, bergwandelaar, rodelfreak… je houdt gewoonweg van de sneeuw. Een mondaine bestemming of een gezellig, idyllisch dorpje in de bergen, het aantal bestemmingen dat je met de trein kan bereiken is groot! Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Italië: waar je ook heen wil, met de trein geraak je er vlot en comfortabel. In het ruime aanbod aan winterbestemmingen van NMBS Internationaal vind je ongetwijfeld de ideale bestemming. 


Naar de Franse Alpen in alle comfort

De Thalys Sneeuw is een seizoensgebonden hogesnelheidstrein. Van 22 december 2018 tot 20 april 2019, rijdt hij elke zaterdag rechtstreeks in minder dan 5 uur naar de bekendste stations van de Franse Alpen: Les Ménuires, Courchevel, Val Thorens, La Plagne, La Rosière, Les Arcs, enz… Vriendelijke skihosts helpen je om de bagage in de voorziene bergruimte te plaatsen en weer uit te laden bij aankomst. In Premium klasse is een ontbijt of maaltijd inbegrepen en alle Thalys-treinen zijn bovendien voorzien van een gratis WiFi-aansluiting. Je kan nu al een plaats op de Thalys Sneeuw reserveren en bij NMBS Internationaal is dit heel eenvoudig en krijg je steeds het voordeligste tarief.
Er zijn ook talloze mogelijkheden om met een TGV tot aan de voet van de Franse skistations te geraken. Van daaruit sta je in slechts enkele minuten met een lokale skibus op de piste. 

Zwitserse charme op de latten

Om je favoriete Zwitserse sneeuwbestemming te bereiken, reis je via Duitsland of Frankrijk. De ICE - de Duitse hogesnelheidstrein - rijdt tussen tientallen Duitse steden en onder meer Brussel, Amsterdam, Wenen en Zürich. De aansluitingen in de buurlanden zijn inbegrepen in de prijs van je ticket. Hoe vroeger je reserveert (maximaal 6 maanden), hoe beter de prijs. Kinderen reizen gratis en aan boord zijn er familievriendelijke diensten.
Met de TGV® Brussel-Frankrijk is Zwitserland dichter dan ooit. Je reist dan over Straatsburg. Maar het kan ook via Parijs, met de Thalys en de TGV Lyria. De TGV Lyria treinen verbinden Frankrijk met de Zwitserse Alpen. Spoor naar Lausanne, Genève, Bern of Interlaken, enz. vanuit Lyon of Parijs. Boek je tickets tot 4 maanden vóór de reisdatum. 


Nachttrein

Met de ÖBB Nightjet nachttreinen reis je vlot via Duitsland naar Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Je komt na een nachtje slapen ontspannen aan op je bestemming en bent fris als een hoentje om meteen de piste op te gaan. Ook voor deze trein reserveer je best genoeg op voorhand voor de beste prijzen. De nachttreinen hebben zitplaatsen, couchettes of bedplaatsen.
Voor meer informatie over het transport met de trein naar één van deze sneeuwbestemmingen kan je steeds terecht op de gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website van NMBS Internationaal . Heb je liever een persoonlijker contact? Dan kun je ook terecht bij één van de medewerkers in de stations met internationale verkoop. 

Geen fan van skiën? Dan ga je toch op citytrip!

Heel wat reisbestemmingen tonen zich in de winter van hun beste kant... Berlijn, Innsbruck, Straatsburg en Amsterdam horen hier ook bij! En wat denk je van Parijs in kerstsfeer? Reis vanuit Brussel-Zuid, Antwerpen-Centraal of Liège-Guillemins naar Paris-Nord in slechts 1u22min. En in plaats van met de kabellift naar de top van de berg te gaan, klim je hier naar de top van de Eiffeltoren. De mooiste sneeuwbestemmingen vind je op nmbs-internationaal.com. Boek snel. 

Met al deze voordelen is ‘treinen het nieuwe vliegen’, zeker op het Europese continent. Surf naar www.nmbs-internationaal.com en ontdek het grote aanbod. Boek online je treinreis naar alle hoeken van Europa. Boek zo vroeg mogelijk, dan reis je goedkoper. 

Wat denk jij ervan?