Citytrip naar Clermont-Ferrand, aan de voet van vulkanen


De hoofdstad van de Auvergne is leuk voor een citytrip want er is hier veel om te ontdekken. Er zijn historische schatten zoals de Romaanse basiliek, geclassificeerd door Unesco, en de gotische kathedraal. Ook de musea moet je zien zoals het leuke L’Aventure Michelin waarin het verhaal wordt verteld over de broers Michelin en het wereldberoemde Michelinmannetje Bibendum.

Michelin en de Auvergne

Michelin, de bekende bandenproducent kan buigen op een lange geschiedenis, niet alleen als bandenproducent, maar ook als ontwikkelaar van het toerisme. Bedenk daarbij de bekende Michelin gids, maar ook de Michelin kaarten, waarbij de mooie routes apart staan aangegeven. 

Om deze lange en rijke geschiedenis te doen herleven, heeft onlangs in Clermont-Ferrand een museum de deuren geopend: "l’Aventure Michelin". In de collecties van dit museum vindt u representatieve stukken voor alle producties van Michelin sinds 1889, waaronder ook een elektrische auto uit 1899, vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog, enz. U zult kennismaken met de fasen van de productie van luchtbanden en met de ontwikkeling van de beroemde mascotte Bidendum.

Bibendum, de beroemde mascotte van Michelin

Chaîne des Puys, de oude vulkanen

Clermont-Ferrand is ook het ideale vertrekpunt voor excursies naar de Chaîne des Puys, oude vulkanen die sinds juli 2018 geregistreerd zijn als Unesco werelderfgoed.

Het is een uniek gebied in Frankrijk met prachtige landschappen van vulkanen en kratermeren. Het is maar 30 minuten rijden naar de iconische Puy de Dôme, het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne en Vulcania, een park gewijd aan vulkanen en de planeet Aarde.

Puy de Dôme

Wat gastronomie betreft is Clermont-Ferrand ook een rijke stad gekend voor de St-Nectaire kaas, fruittaartjes en minder voor smaakvolle wijnen zoals de Côte d’Auvergne. Als centrum van rock, jazz, dans, theater, filmfestivals en ook rugby is Clermont-Ferrand een aangename stad. Het Festival van de kortfilm in februari en het rockfestival Europavox in de lente zijn hoogtepunten van de rijk gevulde culturele jaaragenda. 

Voor meer informatie: www.clermontauvergnetourisme.com


Wat denk jij ervan?