Kamperen in de Eifel


Kamperen in de natuur, te midden van het bos, wie droomt er niet van? In de Eifel kan je enkele unieke kampeerplekjes vinden speciaal voor de kampeerders die op zoek zijn naar dat tikkeltje meer! Ontdek deze uitzonderlijke plekjes!

Uitzonderlijk kamperen

Vier trekkingplekken maken  uitzonderlijk kamperen in de natuur mogelijk! Zin in wandelen in de Eifel met een rugzak en een tent? Trekking in de Eifel is er nu op vier officiële trekkingplaatsen midden in de natuur mogelijk.

Ieder kampeerterrein in de natuur is voorzien van een composttoilet en biedt op een tentplatform plaats voor maximaal twee tenten. De locaties zijn alleen te voet bereikbaar via wandelpaden. Tijdens de trekkingtocht ben je op jezelf aangewezen, eten en drinken moet je zelf meebrengen. Ieder kampeerterrein midden in de natuur vertegenwoordigt een element van de biologische variëteit in de Eifel. Van beukenbossen en halfopen bossteppe tot en met een uitzicht op het mooi gestructureerd en historisch gegroeid cultureel landschap. Daar hebben de locaties dan ook hun naam aan te danken:
  • Ich bin mal kurz weg (ik ben dan even weg)
  • Walden (bossen)
  • Land in Sicht (land in zicht)
  • Nordstern (Noordster)

Boeken - Zo werkt trekking in de Eifel:

Voor €10 per tent en nacht kun je je campingplaats in de natuur bij 'Trekking-Eifel' boeken. Met de boekingsbevestiging krijg je de GPS-coördinaten en een nauwkeurige routebeschrijving naar de gewenste locatie. Dan luidt het motto ook al: Pak je rugzak en geniet van de natuur!


Wat denk jij ervan?