Kerstmis in Wallonië: markten en festiviteiten

Gezellig met de familie naar de kerstmarkt

Ah, Kerstmis, wat een magische tijd! De slingers verlichten onze straten en in de Waalse steden heerst er een magische sfeer..... Op het einde van het jaar geven we je heel wat leuke tips: ontdek de mooiste kerstmarkten van Wallonië en doe ideeën op of verwen jezelf.

Geef maar toe, zodra het kouder wordt, wil je niets liever dan onder een warme deken kruipen, warme chocolademelk drinken en naar Home Alone kijken. De kerstsfeer is ook het geluid van bellen die weerklinken, kerstmarkten en Wallonië hoeft in dat opzicht niet onder te doen voor Duitsland of de Elzas!

Betoverend kerstfeest in Wallonië, tussen traditie en folklore

Elk jaar brengen de grote steden van Zuid-België de magie van Kerstmis tot leven door traditionele dorpen in te richten met chalets, ijsbanen, winterse activiteiten en geschenken van ambachtslieden. Of je nu alleen komt, met je familie, met z'n tweeën of met vrienden, hier vind je een selectie van evenementen die je in december niet mag missen:


Luik

Luik is de place to be voor fijnproevers die verslaafd zijn aan winterse gastronomische specialiteiten (tartiflette, hallo!?). De hele maand december vind je er de oudste en grootste kerstmarkt van België. Er wachten je meer dan 200 chalets en tal van festiviteiten!

Durbuy

Weet je nog niet wat je onder kerstboom gaat leggen? Kom naar de traditionele ambachtelijke kerstmarkt in Durbuy en vind geweldige en originele geschenken, maar ook 1001 kerstversieringen om je huis aan te kleden.

Namen

De liefhebbers van glühwein en kruidige wijn moeten beslist naar Repère des Rennes komen op de Place d'Armes in Namen. Kruidnagel en kaneel, dat is Kerstmis! Een eindje verderop, op de Place de l'Ange, kan je gaan schaatsen op de overdekte ijsbaan van 300 m². Opgelet voor valpartijen: schaatsen of drinken, aan jou de keuze!


Charleroi

Ben je verkouden deze winter? Kom je verkoudheid verzorgen en warm op in Charleroi op het grote verwarmde terras waar de Winterfeesten zullen plaatsvinden (muziekprogramma van Rockerill, dat wordt feesten!). Mis ook het kerstdorp niet met pop-upchalets. Je vindt er niet alleen decoratieartikelen zoals handgemaakte houten kerstbomen, maar ook manden vol lekkernijen en vele andere verrassingen!

Kom op, laten we in december onze oude kersttrui aantrekken en eropuit trekken.


Vrolijk kerstfeest!


Wat denk jij ervan?